Nova vozila

ALL FOR FUEL ECO

Vsi aktivno sodelujejo za prihranek goriva!

ZA RENAULT TRUCKS JE zagotavljanje varčne porabe goriva ENA OD PREDNOSTNIH NALOG IN BO TO TUDI OSTALA

Pobuda proizvajalca Renault Trucks ‘All for Fuel Eco’ je prva in vodilna pobuda na področju zmanjševanja porabe goriva, ki izpostavlja prizadevanje vseh zaposlenih v podjetju za zmanjšanje porabe goriva od faze načrtovanja vozila pa vse do servisiranja in vzdrževanja vozila v mreži Renault Trucks.

Vozila, ki porabijo manj goriva, prevoznikom zagotavljajo večje marže ter jim omogočajo izboljšanje storilnosti in povečanje kredibilnosti na področju varovanja okolja.

Rezultat: čedalje varčnejša vozila. Naši dokazi so na primer …

Optifuel Challenge 2012: tekmovanje, ki si ga je zamislil Renault Trucks in je namenjeno varčni vožnji in zmanjšanju porabe goriva.

ZASNOVA IN OBLIKOVANJE: LAŽJA IN BOLJ AERODINAMIČNA VOZILA TER ZMOGLJIVA VERIGA ZA PRENOS GIBANJA

Življenjski cikel vozila se začne v oblikovalskem studiu podjetja Renault Trucks v Lyonu (Francija). Ekipa inženirjev snuje zgradbo tovornjaka: aerodinamične oblike, boljši vstopni koti in spoj med vlačilcem in priklopnikom, kar vključuje strešne deflektorje, ki zmanjšujejo izgube zaradi zračnega upora. Na enak način kot se oblikovalec vozila trudi zmanjšati izgube – predvsem pri aerodinamiki –, strokovnjaki za sestave prenosa gibanja prispevajo k izboljšanju njegove energetske bilance. Namen analize sistema vozila + sestava za prenos gibanja je pridobiti čim boljšo kombinacijo obeh.

DOBAVA VOZILA: NE LE PREDAJA, TEMVEČ TUDI IZOBRAŽEVANJE

Kako upravljati vozilo, da bi porabilo čim manj goriva, se začnemo učiti že v trenutku njegovega prevzema pri prodajalcu Renault Trucks. Prodajalec vam bo podrobno predstavil vaše novo vozilo, hkrati pa vam bo ponudil tudi izobraževanje za doseganje prihrankov goriva že od prvega kilometra naprej, obenem pa  tudi kvalitetno in varno vožnjo.

IZOBRAŽEVANJE: POPOLNA PRILAGODITEV OMEJITVAM VSAKE POSAMEZNE STRANKE

Renault Trucks ima na voljo modula Optifuel Training* in Optifuel Programme.* To sta celovita izobraževalna modula, prilagojena vašemu poklicu, vozilu in organizaciji. Poleg teh izobraževalnih modulov vam programska oprema Optifuel Infomax omogoča optimizacijo slogov vožnje vaših šoferjev ter spremljanje njihovega napredka.

POPRODAJNI PRIPOMOČEK ZA OHRANJANJE ZMOGLJIVOSTI

Z vzdrževanjem, ki temelji na strokovnosti mreže Renault Trucks, z možnostjo vgradnje najsodobnejših tehnoloških inovacij v poprodaji (Optiroll, samodejno ustavljanje motorja…) in z uporabo nadomestnih delov s certifikatom boste lahko dosežke na področju porabe svojega vozila ohranili skozi njegovo celotno življenjsko dobo.

 

* Na voljo v določenih državah.