Aktualno


 

03.06.2021

SUEZ z dodatnih deset vozil Renault Trucks D Wide Z.E.

Pariz, 27. maj 2021

100% električni tovornjaki:
Zbiranje gospodinjskih odpadkov v Neuilly-sur-Seine (Francija), zaupano podjetju SUEZ, bo izvedeno z desetimi vozili Renault Trucks D Wide Z.E.

Občina Neuilly-sur-Seine (blizu Pariza) se je odločila, da bo uporabljala električno energijo za zbiranje gospodinjskih odpadkov. V tem okviru je SUEZ obnovil zaupanje v francoskega proizvajalca Renault Trucks z naročilom desetih dodatnih 100% električnih tovornjakov D Wide Z.E.

Po nekajmesečnem delovanju prvega D Wide Z.E. sta podjetja SUEZ in Renault Trucks pozitivno ocenila svoje sodelovanje in se zavzemata za zbiranje odpadkov, ki bolj spoštuje kakovost življenja državljanov. Ta nova generacija vozil bo zbirala odpadke med Neuilly-sur-Seine in - odvisno od vrste odpadkov - Saint-Ouenom ali Gennevilliersom, ne da bi pri tem onesnaževala ali izpuščala CO2.

Zmanjšanje emisij CO2 in izboljšanje kakovosti življenja državljanov je glavna skrb tako za SUEZ kot za Renault Trucks. Po dodelitvi prvega D Wide Z.E. tovornjaka za zbiranje odpadkov 63.000 prebivalcev Neuilly-sur-Seine julija 2020, sta SUEZ in Renault Trucks pozitivno ocenila svoje partnerstvo. Električna tehnologija je popolnoma primerna za zbiranje gospodinjskih odpadkov in zagotavlja bistveno izboljšanje ekološkega odtisa ter udobja uporabnikov in prebivalcev, z ničelnimi lokalnimi emisijami in emisijami CO2 zmanjšanimi do 95%.

Prva ocena je omogočila tudi nekatere tehnične prilagoditve, na primer programiranje ogrevanja kabine in optimizacijo delovanja opreme, vključno s številom kompaktnih ciklov, številom tresenja in hitrostjo mehanizmov.

"Tovrstna pogodba kaže na zrelost električne tehnologije in navdušenje na trgu," je pojasnil Christophe Martin, generalni direktor Renault Trucks France. "Naši električni tovornjaki ustrezajo operativnim potrebam naših kupcev. Vsi kazalniki se obarvajo zeleno in doba pionirjev, kot smo mi, je za nami, z manj ovirami pri nakupu." Francoski proizvajalec si prizadeva, da bi do leta 2025 10% prodaje predstavljala električna vozila.

Fabrice Rossignol, izvršni podpredsednik SUEZ Recyclage & Valorisation France, je dodal: "Renault Trucks, dolgoletni partner, popolnoma izpolnjuje pričakovanja SUEZ glede povsem električnih vozil. Operativno znanje, ki smo ga razvili, nam omogoča, da izpolnjujemo zahteve lokalnih organov, kot je Neuilly-sur-Seine, ki želijo lokalno uvesti okolju prijazno in trajnostno zbiranje odpadkov, hkrati pa ohraniti kakovost življenja državljanov. To partnerstvo je tudi v skladu s ciljem skupine SUEZ, da do leta 2030 zmanjša emisije CO2 za 45% ."

Jean-Christophe Fromantin, župan Neuilly-sur-Seine, pozdravlja skorajšnji prihod teh novih vozil, ki izpolnjujejo posebne zahteve mesta za izboljšanje kakovosti storitev. "Ti tovornjaki z ničelnimi emisijami so del našega ambicioznega pristopa k zmanjševanju ogljičnega odtisa. Neuilly-Sur-Seine je s skoraj 39% občinske flote, sestavljene iz električnih vozil, pionir na področju razogljičenja vozil, potrebnih za javne storitve."

 

O podjetju Renault Trucks:
Na podlagi zapuščine 125-letnega francoskega znanja o tovornjakih Renault Trucks oskrbuje transportne strokovnjake z orodji, ki jih potrebujejo za učinkovitejše poslovanje. Proizvajalec ponuja veliko izbiro inovativnih storitev in vozil (od 2,8 do 120 t), prilagojenih številnim prevoznim dejavnostim, vključno z distribucijo, gradnjo, težko gradnjo, medkrajevnimi razdaljami in požarno-reševalno dejavnostjo. Renault Trucks, ki deluje v več kot 100 državah, ima distribucijsko mrežo z več kot 1450 prodajnimi mesti, vključno z več kot 300 v Franciji. Oblikovanje in sestavljanje vozil Renault Trucks skupaj s proizvodnjo večine komponent poteka v Franciji (Lyon, Limoges, Blainville in Bourg-en-Bresse). Kot dokaz svojih korenin v Franciji imajo Renault Trucks T, C, K, D in D Wide od leta 2014 oznako "Origine France Garantie".

O SUEZ:
Od konca 19. stoletja je SUEZ gradil strokovno znanje, katerega cilj je ljudem pomagati, da nenehno izboljšujejo kakovost življenja z varovanjem zdravja in gospodarsko rastjo. Z aktivno prisotnostjo na petih celinah si SUEZ in njegovih 90.000 zaposlenih prizadeva ohraniti naravni kapital našega okolja: vodo, zemljo in zrak. SUEZ ponuja inovativne in odporne rešitve pri ravnanju z vodo, predelavi odpadkov, sanaciji lokacije in obdelavi zraka, optimizaciji upravljanja virov občin in industrij s pomočjo "pametnih" mest ter izboljšanju njihove okoljske in gospodarske uspešnosti. Skupina izvaja sanitarne storitve za 64 milijonov ljudi in proizvede 7,1 milijarde m3 pitne vode. SUEZ prav tako prispeva k gospodarski rasti, saj letno neposredno in posredno ustvari več kot 200.000 delovnih mest in ponuja nove vire s 4,2 milijona ton proizvedenih sekundarnih surovin. Skupina do leta 2030 cilja na 100% trajnostne rešitve s pozitivnim vplivom na naše okolje, zdravje in podnebje. SUEZ je leta 2020 ustvaril 17,2 milijarde EUR prihodkov.

Izvedite več o skupini SUEZ na spletni strani.