Piškotek

Piškotek

Piškotek je podatkovna datoteka, ki se ob obisku nekega spletnega mesta shrani na vaš računalnik in posreduje vašemu spletnemu brskalniku. Njegov namen je zbiranje podatkov o vašem brskanju po spletnem mestu.

V vašem računalniku piškotke upravlja spletni brskalnik.

Te piškotke lahko kadarkoli pregledate, zbrišete ali izklopite prek nastavitev svojega spletnega brskalnika.

Piškotki Google Analytics, ki jih uporablja Renault Trucks

Med vašim obiskom uporabljamo tudi piškotke za analizo statistike ogledov spletnega mesta orodja Google Analytics. Ti piškotki nam omogočajo beleženje statistike ter pogostnosti obiskov in uporabe različnih elementov na našem spletnem mestu (obiskane rubrike in podrubrike). Ti podatki nam omogočajo, da izboljšujemo vsebino in ergonomijo našega mesta.

Ostali piškotki, ki jih uporablja Renault Trucks

Ko vstopite na naše spletno mesto, se v vaš računalnik lahko shrani eden ali več piškotkov naših partnerjev (to so tisti, ki jih ustvarijo gumbi za deljenje na družabnih omrežjih). Njihov namen je prepoznati vaša zanimanja in zbirati podatke o vaših premikih po spletnem mestu.

Za več informacij o piškotkih, ki jih ustvarijo gumbi za deljenje na družabnih omrežjih, glejte splošne pogoje uporabe teh omrežij.

Kako uveljaviti svoje želje glede piškotkov?

Za upravljanje piškotkov vam je na voljo več možnosti. Vsaka sprememba nastavitev lahko spremeni vaše brskanje po internetu in pogoje za dostop do določenih storitev, ki zahtevajo uporabo piškotkov.

Nastavitve za upravljanje piškotkov so pri vsakem brskalniku drugačne. Opisane so v meniju pomoči za vaš brskalnik, s pomočjo katerega boste ugotovili, kako nastaviti želene nastavitve za piškotke.