Aktualno


20.01.2015

Optidriver Xtrem

NA VOZILIH IZ SERIJE K

OPTIDRIVER XTREM: AVTOMATIZIRAN MENJALNIK ZA NAJVEČJE OBREMENITVE ZA SERIJO VOZIL RENAULT TRUCKS K

Vozila iz serije Renault Trucks K so lahko po novem opremljena tudi z avtomatiziranim ročnim menjalnikom Optidriver Xtrem. Opremljen s programom za upravljanje prestavnega razmerja, prilagojenim posebej za zahtevne situacije in veliko vlečno moč, ki omogoča obvladovanje tovora do 120 ton v vseh voznih razmerah, je Optidriver Xtrem primeren zlasti za vozila, ki jih uporabljajo v rudnikih in kamnolomih, transport težkega tovora in težka zemeljska dela.

Renault Trucks K postavlja nove standarde glede robustnosti, sposobnosti premagovanja ovir in vlečne moči in je še posebej primeren za uporabnike v zahtevnih okoljih. Renault Trucks zdaj za svoja vozila iz serije K ponuja menjalnik Optidriver Xtrem, s katerim lahko izpolnjujejo tudi najtežje naloge, kot je prevoz težkega tovora ali prevoz tovora v rudnikih in kamnolomih.

Ta nadvse robustni menjalnik ima vstopno gred s šestimi ozobljenimi sekcijami namesto štirih ter posebej dimenzionirane in termično obdelane zobnike, ki so zasnovani za povečanje moči celotnega sklopa. Poleg tega ima vlečno zmogljivost do 120 ton in poseben program za upravljanje, ki na podlagi informacij iz posebnih senzorjev stalno prilagaja prestavno razmerje glede na obremenitev vozila. To omogoča, da se prestavno razmerje popolnoma prilagodi vsem situacijam. Renault Trucks svojim kupcem, ki delujejo v težkih razmerah, tako omogoča, da izkoristijo prednosti avtomatiziranega ročnega menjalnika na področju udobnosti vožnje in manjše porabe goriva. Optidriver Xtrem izboljšuje tudi okretnost vozila, s čimer je delo na terenu varnejše.

S serijo vozil K, ki postavlja nove standarde glede robustnosti in menjalnika Optidriver Xtrem, Renault Trucks ponuja učinkovite rešitve za najzahtevnejša področja dejavnosti.

Celotno sporočilo v PDF formatu.