Transportne rešitve

Stroški električnih tovornjakov: ali je elektromobilnost draga?

#JoinTheGoodMove

Elektromobilnost

4min
Renault Trucks E-Tech C en charge dans un entrepôt

Koliko stane električni tovornjak? Trenutno je nakup električnega tovornjaka pogosto dražji od dizelskega tovornjaka. Vendar pa sta obratovanje in vzdrževanje voznega parka električnih tovornjakov cenejša. Tudi stroški energije in goriva so pri električnih tovornjakih cenejši kot pri dizelskih. Zaradi vsega tega, če v nekaterih primerih upoštevamo tudi možnost izkoriščanja vladnih spodbud, so lahko skupni stroški lastništva (TCO) konkurenčni za električne tovornjake in dizelske tovornjake.

Prilagojena podpora Renault Trucks pri prehodu na električna vozila

Prehod na elektromobilnost zahteva skrbno načrtovanje: z nasvetom strokovnjaka boste prehod opravili brez težav. Zagotavljamo prilagojeno podporo za ustrezne izdelke in storitve, s katerimi boste ohranili svoj mir in obratovalni proračun ter si tako olajšali prehod na električna vozila. Opravimo lahko pravo analizo vašega voznega parka, da pripravimo večletni načrt prehoda in vam zagotovimo podatek o zmanjšanju emisij CO2.

Električno tovorno vozilo, konfigurirano v skladu z vašimi zahtevami

Ko bodo naši strokovnjaki preučili vaše zahteve in omejitve vaše dejavnosti, vam bodo priporočili električni tovornjak, ki bo najbolje ustrezal vašim potrebam. Imamo najobsežnejšo ponudbo električnih vozil na trgu, ki bo pokrila vaše zahteve:

  • Tovorno kolo Kleuster 650 kg
  • Renault Trucks E-Tech Master in Trafic 3,1 t
  • Renault Trucks E-Tech D in D Wide 6x2 26 t
  • Renault Trucks T in C 44 t

Izbira je odvisna od:

  • vaše dnevne zahteve glede števila prevoženih kilometrov
  • vaše dejavnosti
  • omejitev glede polnjenja vašega vozila

Vsako vozilo je na voljo s tremi do šestimi baterijskimi sklopi.

Poster de gamme Renault Trucks E-TECH pris lors des Electromobility Days

Stroški električne energije za električni tovornjak

Ljudje se pogosto sprašujejo, ali je vožnja z električnimi tovornjaki res cenejša. Ob upoštevanju nedavnega povečanja stroškov dizelskega goriva in električne energije ter na podlagi napovedi prihodnjih cen, ki temelji na finančnih trgih, predvidevamo, da bodo stroški energije na kilometer v Evropi v povprečju za 40 % nižji pri električnih tovornjakih na baterije v primerjavi z dizelskimi tovornjaki za uporabo v mestih (in za 60 % v Franciji).

Cena električnega tovornjaka: optimizacija polnjenja in življenjske dobe baterije

Polnjenje se lahko izvaja na kraju samem, v času izven prometne konice čez noč, pa tudi med delovanjem. Obstaja možnost hitrega ali delnega polnjenja, na primer med odmorom za kosilo. Naši strokovnjaki zagotavljajo zanesljive in pragmatične nasvete, ki vam bodo omogočili najboljšo izbiro možnosti namestitve infrastrukture glede na vaše poslovanje in način uporabe tovornjakov.

Električne baterije za tovornjake se zdaj proizvajajo v velikem obsegu. Njihova teža in velikost sta vedno manjši, zato jih je lažje reciklirati. Zato je proizvodnja električnih tovornjakov cenejša. Do leta 2030 bodo stroški lastništva električnega tovornjaka v sedmih letih nižji od stroškov lastništva dizelskega tovornjaka.

Roue de la décarbonation - étape 4 (nous pilotons la mise en œuvre et soutenons vos opérations) : un électricien intervient chez un client, à bord de son Renault Trucks E-Tech Trafic, pour la mise en marche de la borne de recharge

Pogodbeno upravljanje baterij

Če želite preiti na elektromobilnost, so baterije lahko razlog za skrb. Da bi vam olajšali skrbi, se zavezujemo, da bomo prevzeli odgovornost za upravljanje baterij v celotnem življenjskem ciklu vozila; ne glede na to, ali gre za vzdrževanje, obnovo, drugo življenjsko dobo ali recikliranje. Smo tudi edini proizvajalec, ki vam z obljubo o zmogljivosti baterije po pogodbi zagotavlja uporabno raven energije po vsakem polnem polnjenju ves čas, ko ste lastnik vozila.

Povezane pogodbe o vzdrževanju

Vso prodajo električnih vozil podpiramo s paketom Serenity, ki vključuje pogodbo o vzdrževanju, storitve za zagotavljanje brezhibnega delovanja in podporo podatkov o strankah. Pogodba o vzdrževanju zagotavlja popolno kritje obrabe, popravil in vzdrževanja. Storitve za brezhibno delovanje vključujejo preprečevanje okvar in možnosti oddaljenega upravljanja ter posebno ponudbo za vleko, ki v primeru pomanjkanja energije pokrije do dve brezplačni vleki*. Podporo podatkov o stranki sestavljajo mesečna osnovna poročila o delovanju in možnost srečanja z našimi strokovnjaki v 1. letu uporabe paketa Serenity za nemoten prehod na električni pogon. Naš paket Serenity vam bo omogočil, da stroške vzdrževanja tovornjaka razporedite na celotno obdobje trajanja pogodbe. Tako ne bo neprijetnih presenečenj ali nepričakovanih stroškov. Električna vozila Renault Trucks imajo dveletno garancijo, paket Serenity pa jih lahko podpira do deset let.

* Za vse podrobnosti glejte splošne pogoje .

salesman talking with a client at his desk

Renault Trucks je na vsakem koraku prehoda na elektromobilnost pripravljen podpreti vaše podjetje: analiza vaše dejavnosti po meri, priporočila za najprimernejše tovornjake, upravljanje projekta polnilne infrastrukture in vsakodnevna uporaba vaših tovornjakov. Za vse poskrbimo, da se lahko mirno posvetite svojim osnovnim dejavnostim. Ne oklevajte in se obrnite na nas ter pridobite prilagojeno ponudbo ali nasvet naših strokovnjakov za elektromobilnost.

Strinjam se, da bo družba Renault Trucks z oddajo tega obrazca shranila in hranila moje osebne podatke toliko časa, kolikor bo potrebno za oceno posredovanih informacij in da me bo lahko ponovno kontaktirala v zvezi s to posebno temo. Moji podatki se lahko posredujejo tudi partnerjem in distributerjem družbe Renault Trucks, ki bodo lahko obravnavali moje povpraševanje.
Set canonical URL
Off