Transportne rešitve

Stroški električnih tovornjakov: ali je elektromobilnost draga?

Elektromobilnost

4min
Deliver with a Renault Trucks Master E-Tech

Čeprav je nakupna cena električnih tovornjakov morda dražja od nakupne cene njihovih dizelskih kolegov, vladne subvencije in nižji obratovalni stroški v življenjski dobi vozila na splošno pozitivno vplivajo na znižanje skupnih stroškov lastništva (TCO - Total Cost of Ownership). V nekaterih dejavnostih lahko električni tovornjaki v nekaj letih dosežejo enakopravnost z alternativnimi vozili na dizelski pogon. S popolno podporo družbe Renault Trucks lahko že danes znatno razogljičite svoj vozni park, ne da bi to vplivalo na vaš denarni tok. Spodaj si preberite, kako.

Nakup električnih vozil: upoštevajte skupne stroške lastništva

Prehod na elektromobilnost zahteva veliko več premisleka glede TCO kot glede nakupne cene. Čeprav je nakupna cena dizelskega vozila danes še vedno nižja od cene električnega vozila, se razlika v stroških močno zmanjša v celotnem obdobju lastništva vozila. Pri količinski opredelitvi TCO se upošteva več dejavnikov. Zlasti se lahko uporabijo nakupna cena, stroški energije, uporabe, vzdrževanja in vrednosti pri nadaljnji prodaji, financiranje in zavarovanje itd. V številnih primerih je električno vozilo konkurenčnejše od dizelskega.

Pomoč pri nakupu električnih vozil

Podobno kot za električna lahka gospodarska vozila velja tudi za nakup električnih težkih gospodarskih vozil vladna pomoč za subvencioniranje prodaje. To velja v večini evropskih držav. Za več informacij se obrnite na naše strokovnjake za energetski prehod.

Zmanjšani obratovalni stroški

Električno tovorno vozilo ustvarja nižje obratovalne stroške kot dizelsko tovorno vozilo. Najprej vam ni treba več plačevati dizelskega goriva, in čeprav morate električno vozilo še vedno polniti, proračunski učinek tega početja ni sorazmeren s stroški dizelskega goriva.

Poleg tega so električni motorji oblikovno preprostejši in jih je lažje izdelati kot motorje z notranjim zgorevanjem. Zato so njihovi stroški vzdrževanja bistveno nižji. 

Prilagojena podpora Renault Trucks pri prehodu na električna vozila

Prehod na elektromobilnost zahteva skrbno načrtovanje: z nasvetom strokovnjaka boste prehod opravili brez težav. Zagotavljamo prilagojeno podporo za ustrezne izdelke in storitve, s katerimi boste ohranili svoj mir in obratovalni proračun ter si tako olajšali prehod na električna vozila. Opravimo lahko pravo analizo vašega voznega parka, da pripravimo večletni načrt prehoda in vam v obliki izračuna zagotovimo podatek o zmanjšanju emisij CO2.

master ze crop plug

Električno tovorno vozilo, konfigurirano v skladu z vašimi zahtevami

Ko bodo naši strokovnjaki preučili vaše zahteve in omejitve vaše dejavnosti, vam bodo priporočili električni tovornjak, ki je najbolje prilagojen vaši dejavnosti. Imamo najobsežnejšo ponudbo električnih vozil na trgu. Od Renault Trucks E-Tech Master 3,1 T do Renault Trucks E-Tech D Wide 6x2 26 T - naša ponudba lahko pokrije vaše zahteve. Izbira je odvisna od:

  • vaših dnevnih zahtev glede prevoženih kilometrov

  • vaši dejavnosti

  • omejitev pri polnjenju vašega vozila.

Vsako vozilo je na voljo s tremi do šestimi baterijskimi sklopi.

  Renault Trucks E-Tech Master Renault Trucks E-Tech D Renault Trucks E-Tech D wide
Kapaciteta akumulatorja 52 kWh 200 do 400 kWh 200 in 265 kWh
Obratovalni doseg 200 km 400 km 180 km

Polnjenje se lahko izvaja na kraju samem, v času izven prometne konice čez noč, pa tudi med delovanjem. Možno je tudi hitro ali delno polnjenje, na primer med odmorom za kosilo. Naši strokovnjaki zagotavljajo zanesljive in pragmatične nasvete, ki vam bodo omogočili najboljšo izbiro možnosti namestitve infrastrukture glede na vaše poslovanje in način uporabe tovornjakov.

Renault Trucks E-Tech range outside

 

Renault Trucks E-Tech Master parked

Pogodbeno upravljanje baterij

Če želite preiti na elektromobilnost, so baterije lahko razlog za skrb. Da bi vam olajšali skrbi, se zavezujemo, da bomo prevzeli odgovornost za upravljanje baterij v celotnem življenjskem ciklu vozila; ne glede na to, ali gre za vzdrževanje, obnovo, drugo življenjsko dobo ali recikliranje. Smo tudi edini proizvajalec, ki vam s svojo obljubo glede baterije zagotavlja uporabno raven energije po vsakem polnem polnjenju ves čas lastništva vozila.

Povezane pogodbe o vzdrževanju

Vso prodajo naših električnih vozil podpiramo z našo pogodbo o vzdrževanju Start & Drive Excellence, ki vključuje napovedno vzdrževanje, nadomestne dele ob obrabi, popravila in 24-urno pomoč ob okvari (vključno z vleko), kar vam omogoča, da stroške vzdrževanja svojih vozil razporedite na celotno obdobje veljavnosti pogodbe. Tako ne boste imeli nobenih neprijetnih presenečenj ali nepričakovanih stroškov. Električna vozila Renault Trucks imajo dveletno garancijo in so lahko podprta s pogodbo o vzdrževanju, ki lahko traja do deset let.

Finančna podpora

Pri financiranju vaše naložbe se lahko zanesete na finančne storitve Renault Trucks. Kot strokovnjaki s področja prevozništva vam lahko ponudimo prilagojene rešitve z ustreznimi pogoji za elektromobilnost, ki upoštevajo vse, kar potrebujete za optimalno delovanje tovornjaka brez neprijetnih presenečenj.

S finančnimi storitvami Renault Trucks lahko z enim samim fiksnim mesečnim plačilom pokrijete šasijo, akumulatorje, karoserijo, pogodbo o servisiranju in vzdrževanju, financiranje in zavarovanje*. Glede na lokalno zakonodajo lahko vključimo tudi polnilno infrastrukturo. Upravljamo življenjski cikel tovornjaka in njegovih baterij, da lahko učinkoviteje predvidimo obnovo, ko je to potrebno.

Prav tako smo v celoti seznanjeni z vladnimi in lokalnimi subvencijami, ki so na voljo v vsaki državi, in vam lahko pomagamo pri potrebnih postopkih za njihovo pridobitev.

*na voljo glede na državo

salesman talking with a client at his desk

Renault Trucks je na vsakem koraku prehoda na elektromobilnost pripravljen podpreti vaše podjetje: analiza vaše dejavnosti po meri, priporočila za najprimernejše tovornjake, upravljanje projekta polnilne infrastrukture in vsakodnevna uporaba vaših tovornjakov. Za vse poskrbimo, da se lahko mirno posvetite svojim osnovnim dejavnostim. Ne oklevajte in se obrnite na nas, da pridobite prilagojeno ponudbo ali nasvet naših strokovnjakov za elektromobilnost.

Strinjam se, da bo Renault Trucks z oddajo tega obrazca shranil in hranil moje osebne podatke toliko časa, kolikor bo potrebno za oceno posredovanih informacij in da me bo lahko ponovno kontaktiral v zvezi s to posebno temo. Moji podatki se lahko posredujejo tudi partnerjem in distributerjem družbe Renault Trucks, ki bodo lahko obravnavali moje povpraševanje.
Set canonical URL
Off