Transportne rešitve

Zanesljivost električnih tovornjakov: enostaven prehod na elektromobilnost

Elektromobilnost

6min
Man charging a Renault Trucks E-Tech D

Električna vozila: Preizkušena tehnologija Renault Trucks

Renault Trucks je bil prvi proizvajalec gospodarskih vozil, ki je s hibridnim tovornjakom na trg poslal paleto električnih vozil: Leta 2009 je bil izdan hibridni hibridni voziček Premium Distribution Hybrys Tech. Leta 2010 je bilo katalogu dodano lahko gospodarsko vozilo Maxity Electric. Nato smo s partnerskimi strankami v dejanskih obratovalnih razmerah razvijali električna tovorna vozila za težke tonaže, leta 2018 pa smo na trg poslali vozilo Master Z.E. Za izboljšanje njihovega delovanja smo zbrali na tisoče podatkovnih točk: poleg povratnih informacij voznikov tudi podatke o baterijah, infrastrukturi in upravljanju polnjenja.

Te izkušnje so nam omogočile, da lahko danes podjetjem ponudimo vrsto popolnoma električnih tovornjakov druge generacije, ki zagotavljajo popoln mir, ne da bi vplivali na vašo dobičkonosnost. Podobno so bili usposobljeni tudi naši strokovnjaki, ki se nenehno usposabljajo na področju električnih vozil; ne glede na to, ali gre za inženirje, ki načrtujejo in konfigurirajo vaše tovornjake, mehanike, ki servisirajo v naših delavnicah, ali prodajalce v prodajnih salonih.

Renault-Trucks-E-Tech-range

Danes nam zaupa množica prevoznikov različnih velikosti podjetij, ki se zavzemajo za svoj energetski prehod. Od izdaje leta 2018 smo našim strankam prodali več kot 400 vozil Master Electric. Navajamo nekaj nedavnih primerov: po začetku dostave na dom z 20 vozili Renault Trucks E-Tech Master leta 2020 je švicarska zadruga Migros Aare leta 2021 prevzela 20 dodatnih vozil. Švicarsko podjetje Feldschlösschen, hčerinsko podjetje skupine Carlsberg, ima od začetka leta 2021 v uporabi 20 vozil Renault Trucks E-Tech D za opravljanje dnevnih voženj z dostavo piva na gorskih območjih. Septembra 2021 se je enako odločilo podjetje Urby (Groupe La Poste), francoski specialist za logistiko prve/ zadnje milje, z naročilom 20 vozil Renault Trucks E-Tech D.

Tehnologija električnih vozil je najbolj zrela in učinkovita možnost za razogljičenje vaše dejavnosti.

Električna tehnologija je najboljša možnost za razogljičenje vaše dejavnosti, saj je že razvita in se njena učinkovitost nenehno izboljšuje. Obratovalni doseg baterij se še vedno povečuje, kar pomeni, da bodo do konca desetletja pokrite vse uporabe. Prav tako bi radi poudarili, da ta tehnologija ustvarja nič emisij NOx in je med delovanjem tiha.

Poleg tega je pomembno upoštevati končni vpliv električne tehnologije na zmanjšanje emisij CO2. V Evropi se električni sektor vse bolj razogljičuje. To pa zato, ker se večinoma proizvaja iz obnovljivih virov ali jedrske energije. Trenutno električna vozila pomenijo 55-odstotno zmanjšanje emisij CO2 v primerjavi s fosilnim dizelskim gorivom.

Glede na energetsko učinkovitost, razpoložljivost, stroške naložb in uporabe je električna energija najbolj razvita alternativna energija.

Preklopili so na elektriko: pričevanja

Skupina Delanchy uporablja električne tovornjake Renault Trucks

Vsako noč 15 vrhunskih pariških trgovin prejema pošiljke z električnim tovornjakom

Feldschlösschen: Od leta 2013 nam naši električni tovornjaki zagotavljajo konkurenčno prednost

"Na hribovitih območjih in pri nizkih temperaturah smo s spremljanjem delovanja vozila v zimskih razmerah dosegli povprečni doseg 220 kilometrov."

The German company DB Schenker
Renault Trucks E-Tech D on the road

Poleg največjega dosega delovanja je najpomembnejše, da vam ponudimo doseg delovanja, ki ustreza vašim dejanskim zahtevam, ne glede na vašo dejavnost: mestna ali regionalna distribucija, dostava na gradbišče ali odvoz odpadkov. Naši strokovnjaki vam bodo predlagali model(e) električnih tovornjakov, ki so najprimernejši za vašo poklicno uporabo in vrsto poti, ki jo bodo opravljali vaši tovornjaki. Na voljo vam bomo dali simulacijska orodja in zagotovili vozni park električnih tovornjakov za testiranje v realnih razmerah. Vaše potrebe pokrivamo z našimi 16-, 19- in 26-tonskimi vozili, ki jih lahko po vaših navodilih prilagodimo tako, da imajo ustrezno število baterij za vaše zahteve: od treh do šest.Na splošno se večina naših strank odloča za tovornjake s štirimi akumulatorji.

Vedno večja zmogljivost

Električna tehnologija se nenehno razvija in zmogljivost električnih tovornjakov je danes primerljiva z zmogljivostjo dizelskih vozil pri dejavnostih dostave in distribucije.. S spodbudo naložb proizvajalcev avtomobilov in težkih gospodarskih vozil učinkovitost baterij še vedno napreduje: ne le v smislu dosega delovanja, temveč tudi zmogljivosti hitrega polnjenja, zlasti pri delnem polnjenju. To je osnovni dolgoročni trend, ki ga podpira oblikovanje specializiranih infrastruktur.

Infrastruktura, prilagojena električnim vozilom

Vzporedno s tehnološkim napredkom se razvija in izvaja tudi ekosistem elektromobilnosti. Spomladi leta 2021 je ACEA (Evropsko združenje proizvajalcev avtomobilov), katerega član je tudi Renault Trucks, objavilo belo knjigo, v kateri je opredelilo zahteve proizvajalcev glede polnilnih postaj po vsej Evropi. Cilj je količinsko opredeljen: do leta 2025 zagotoviti od 10.000 do 15.000 javnih polnilnih mest in to število povečati na 50.000 do leta 2030. Konkretno bo gostota polnilnih mest pomenila, da bo mogoče med obveznim 45-minutnim odmorom voznika vsake 4 ure in 30 minut organizirati nove krožne vožnje.

Lahko izkoristite vse naše strokovno znanje o električnih vozilih ter naše znanje o vzdrževanju in servisiranju, da bo vaš prehod na električna vozila kar se da preprost. Ne oklevajte in se obrnite na nas, da bi izvedeli več.

Strinjam se, da bo družba Renault Trucks z oddajo tega obrazca shranila in hranila moje osebne podatke toliko časa, kolikor bo potrebno za oceno posredovanih informacij in da me bo lahko ponovno kontaktirala v zvezi s to posebno temo. Moji podatki se lahko posredujejo tudi partnerjem in distributerjem družbe Renault Trucks, ki bodo lahko obravnavali moje povpraševanje.
Set canonical URL
Off