Poročilo

Kakšne so prednosti električne mobilnosti za tovornjake

#JoinTheGoodMove

Elektromobilnost

3min
E-Tech T driving in the sunset

Gradnja logistike prihodnosti

Električna vozila pomagajo preoblikovati mestno logistiko, da bi zadovoljila vse večje potrebe po trajnostnih prometnih rešitvah in optimiziranem delovanju. To še posebej velja za ulice za pešce, ki so zaprte za vozila, ki oddajajo lokalna onesnaževala. V tišini lahko optimizirajo poti in vozne rede (na primer nočna dostava), da zmanjšajo promet in čim bolj ovirajo pešce.

Trajnostna mobilnost

  • Manj CO2

CO2 močno vpliva na globalno segrevanje. Za 16-tonsko vozilo*, ki se uporablja v urbanih območjih v Evropi, električna energija trenutno omogoča, da se emisije CO2 v povprečju prepolovijo (na primer za skoraj 50 % v Nemčiji in 80 % v Franciji). Do leta 2040 naj bi bilo to zmanjšanje v povprečju približno 85-odstotno.

*Količina emisij je izračunana od zibelke do groba, z drugimi besedami, upošteva vse emisije CO2, ki nastanejo pri proizvodnji tovornjaka in energiji, ki ga poganja, do konca njegove življenjske dobe.

 

  • Ničelne emisije NOx

NOx ali dušikovi oksidi imajo pomembno vlogo pri onesnaževanju zraka: pri visokih koncentracijah zaradi vpliva na dihalne sisteme ogrožajo javno zdravje. Ker nimajo lokalnih emisij, baterijski električni tovornjaki rešujejo to vprašanje javnega zdravja.

 

  • Tihi

Električni tovornjaki so učinkovita rešitev za zmanjšanje hrupa, ki je še posebej dobrodošla na mestnih območjih, kjer se lahko eksperimentira z nočnimi dostavami, da se razbremeni dnevni promet. Renault Trucks E-Tech D na primer pri zakonsko predpisanem preizkusu mimoidočih vozil oddaja 85 % manj zunanjega hrupa (- 8 dBA) kot dizelska različica.

Ali ste vedeli, da so lahko električni tovornjaki tako tihi, da jih pešci ali kolesarji morda ne slišijo? Zato proizvajalci za varno udeležbo na cesti električne tovornjake opremljajo z "zvočniki", ki stalno opozarjajo na njihovo prisotnost in glasneje opozarjajo na manevre, kot je vzvratna vožnja.

 

giugo

Večja splošna učinkovitost in večje udobje za večji užitek v vožnji

Zaradi nižje ravni hrupa in vibracij električnih tovornjakov je vožnja z njimi za voznike manj naporna. Električni tovornjaki so tudi zmogljivejši in učinkovitejši od dizelskih vozil, zato je z njimi lažje manevrirati v prometu. Vse te podrobnosti prispevajo k izboljšanju učinkovitosti voznikov in kakovosti življenja na delovnem mestu.

Povečana podoba blagovne znamke

Dojemanje tovornjakov v javnosti se spreminja. Vozniki so ponosni, da sedijo za volanom dobro sprejetega vozila. Da ne omenjamo, kaj električni tovornjaki predstavljajo v smislu podobe in privlačnosti za prevozna podjetja kot del njihove zavezanosti k trajnosti.

qd

Odkrijte več o električnih tovornjakih

Vožnja električnih tovornjakov

Renault Trucks E-Tech T Electric

Renault Trucks E-Tech C Electric

Renault Trucks E-Tech D Electric

Set canonical URL
Off