Transportne rešitve

Učinkovito upravljanje zbiranja odpadkov

Distribucija

5min
Renault Trucks D

Renault Trucks vas spremlja pri izbiri komunalnih tovornjakov in storitev, dobro prilagojenih vašim vsakodnevnim nalogam, da boste lažje upravljali dejavnost zbiranja odpadkov.

Tovornjaki za zbiranje odpadkov: pravi tovornjak za delo

Ravnanje z odpadki ima lahko različne dejavnike, ki so odvisni od lokacije. Ne glede na to, ali bo zbiranje potekalo v središču mesta, v predmestnih območjih ali pri ravnanju z odpadki na industrijskih območjih, boste za to potrebovali pravi tovornjak - posebej zasnovan za to nalogo.

Renault Trucks se pri izbiri najboljšega tovornjaka zanaša na svoji kabini Renault Trucks Master in Renault Trucks Master Z.E. s podvozjem, Renault Trucks D in D-WIDE, z dizelskim ali električnim motorjem.

Skupaj je na voljo več deset medosnih razdalj in konfiguracij - od 3,3 do 32 ton dovoljene skupne mase.

Naši modeli Renault Trucks D in D WIDE za mestna in primestna zbiranja združujejo visoko nosilnost z odlično okretnostjo, fantastično vidljivostjo in velikimi nakladalnimi zmogljivostmi. Nešteto predlaganih konfiguracij je še posebej primernih za ravnanje z odpadki - in sicer različica 6x2*4 našega modela D WIDE, ki ima drugo krmilno os za lažje manevriranje v mestih.

Renault Trucks D

Če je vaša dejavnost bolj usmerjena v industrijsko ravnanje z odpadki, ki zahteva večjo nosilnost in več moči, je naš model Renault Trucks C idealen za namestitev odstranljivih smetnjakov, smetnjakov, povezanih z žerjavom, ali transportnega traku. Linija Renault Trucks C ponuja do 22,8 tone koristne obremenitve in motorje z močjo do 520 KM za dejavnosti, ki zahtevajo težje tovore.

Renault Trucks D

Hitro namestite karoserijo po lastni izbiri

Zbiranje odpadkov se lahko izvaja v različnih oblikah in zahteva izjemno specifične nadgradnje. Renault Trucks tesno sodeluje s proizvajalci nadgradenj, da bi vam pomagal izbrati najboljše za vaše specifične operativne zahteve. Naša vozila je mogoče določiti tako, da sprejmejo najrazličnejše nadgradnje, zahvaljujoč številnim možnostim, vključno s posebnimi previsi s predhodnim vrtanjem in možnostmi plošč za pritrditev na karoserijo, ki ustrezajo tipu nadgradnje. Zahvaljujoč predhodni opremi in portalu za izdelovalce nadgradenj, spletni strani, namenjeni izdelovalcem nadgradenj, na kateri so podrobno navedeni posebni tehnični listi za vsako vozilo, je delo operaterjev lažje in dobavni rok je krajši.

 

 

Tovornjaki za smeti postajajo zeleni

Renault Trucks ponuja alternativne možnosti na zemeljski plin ali 100-odstotno električno energijo. Številni lokalni sveti so za zbiranje odpadkov že izbrali tovornjake na zemeljski plin. Model Renault Trucks D WIDE CNG z motorjem z močjo 239 kW (320 KM) in dosegom blizu 500 km se lahko uporablja tako v mestnih kot primestnih območjih, zasnovan pa je tako, da ima enako nadgradnjo kot druga vozila iz serije D.

Renault Trucks se zavzema tudi za mobilnost brez emisij z modeloma Renault Trucks D inv D-WIDE Z.E., ki sta 100-odstotno električna.

Renault Trucks D

26-tonski skiper za odpadke, katerega karoserijo je izdelalo podjetje Faun Environnement, se od leta 2019 uporablja v Lyonu v Franciji in njegovi okolici.

Zbiranje odpadkov je dejavnost, za katero so električna vozila še posebej primerna. Uporaba smetarskih skipov zahteva veliko porabo goriva ter oddaja velike količine prahu in delcev - medtem ko električna vozila ne oddajajo nobenih emisij.

Popolnoma električna vozila lahko dostopajo tudi do nekaterih območij z omejenimi in nizkimi emisijami.

 

do 800 na krog To je povprečno število postankov in začetkov, ki jih opazimo na poti zbiranja odpadkov.

Optimizirajte upravljanje voznega parka

Izbira poti zbiranja odpadkov je še posebej pomembna z vidika učinkovitosti in jo je mogoče redno spreminjati. Naša pametna rešitev za upravljanje voznega parka - Optifleet - vam pomaga načrtovati poti na najučinkovitejši možen način in v realnem času pregledovati lokacijo vaših tovornjakov. Če vašo dejavnost opravljajo podizvajalci, Optifleet vašemu partnerju omogoča izterjavo in integracijo podatkov v lasten sistem upravljanja.

Poleg tega sistem omogoča pošiljanje natančnih podatkov o porabi in uporabi opreme: uporaba skipa v stanju pripravljenosti, počasna vožnja, kolikokrat je bil pritisnjen zavorni pedal itd. Nastavite lahko tudi mejno raven, ki vas opozori na preveliko porabo vozila, ter ocenite svoje voznike na podlagi tehničnih in objektivnih podatkov. Izvedete lahko na primer tečaj usposabljanja za učinkovito vožnjo. Tečaje usposabljanja Optifuel Training izvajajo strokovnjaki Renault Trucks za vaše osebje v praksi in v resničnih razmerah.

Renault Trucks D

 

Zbiranje odpadkov: olajšajte delo svojim zaposlenim

Vaši zaposleni med zbiranjem odpadkov zelo redno vstopajo v tovornjake in iz njih izstopajo. V ta namen smo zasnovali vozila z manjšo višino stopnic in vrati, ki se odpirajo pod kotom 90°, da bi olajšali gibanje. Naša vozila so bila zasnovana tako, da zagotavljajo odlično vidljivost in majhen polmer obračanja. Konfiguracija 6x2*4 na primer pomeni, da je mogoče namestiti dodatno zadnjo os, ki olajša krajše zavoje, kar je še posebej koristno za smetarske skipe, ki morajo voziti skozi mesta.

V tovornjaku je bilo vse zasnovano tako, da imajo vozniki na voljo vse, kar potrebujejo za delo v najboljših razmerah. Prostorne kabine so opremljene z udobnimi sedeži, v različici s kabino za posadko pa lahko sprejmejo do 7 oseb. Na voljo je tudi veliko prostora za shranjevanje, v katerega lahko zaposleni shranijo svoje stvari. Na zunanji strani lahko svoje delovno orodje shranijo v posebej zasnovanih skrinjah, nameščenih na podvozju.

Renault Trucks D

Za prijetnejšo vožnjo Renault Trucks pri vseh svojih modelih ponuja samodejne menjalnike in armaturno ploščo z lahko dostopnimi ukazi. Da bi zagotovili optimalno varnost, ima linija Renault Trucks D tudi:

  • vidna vrata
  • samodejno pomoč pri zaviranju v sili
  • pomoč pri speljevanju v klanec

Zmanjšajte stroške vzdrževanja

Vozila, namenjena zbiranju odpadkov, zahtevajo velike naložbe. Zato je pomembno, da se dolgoročno zagotovi visoka zmogljivost. Renault Trucks ponuja prilagojene načrte vzdrževanja, ki upoštevajo specifično uporabo vozila. V primeru vozil za ravnanje z odpadki - skipov, na primer - bo pogostost priporočene menjave olja temeljila bolj na časovnem okviru kot na številu prevoženih kilometrov.

Da bi preprečili okvare in posredovali, še preden se zgodijo, je Renault Trucks razvil storitev napovednega vzdrževanja: Predict. Digitalna platforma beleži obnašanje in dejansko uporabo vaših vozil. Ko se zdi, da je poseg potreben, platforma opozori vašega svetovalca. Ta vas nato kontaktira, da se dogovori za delo, ki ga je treba opraviti, preden pride do okvare. Tako imate boljši nadzor nad razpoložljivostjo vozil in lahko preprečite nepredvidena popravila.

Če je treba zamenjati del, ima Renault Trucks tudi program eXchange. Ta storitev uporabnikom omogoča nakup delov po nižji ceni, potem ko so bili obnovljeni v naši specializirani tovarni. Nato so vsi deli testirani in odobreni, da se zagotovi, da izpolnjujejo enake zahteve kot novi izdelki, zanje pa velja dvoletna garancija za vgrajene dele.

Financiranje in zavarovanje občinskih tovornjakov

Poznamo vašo dejavnost in vse omejitve, povezane z ravnanjem z odpadki. Zato vam lahko Renault Trucks zagotovi učinkovito finančno podporo. Vaš svetovalec bo določil najboljšo rešitev za financiranje in zavarovanje vašega voznega parka.

Ne oklevajte in se obrnite na nas ter pridobite več informacij.

Set canonical URL
Off