Seznam vsebine

Katero alternativno energijo izbrati za tovornjake?

6min
Renault Trucks T

Tovornjaki Renault lahko podpirajo vaš prehod na trajnostne prometne rešitve, ki ustvarjajo manj emisij CO2. Ne glede na to, ali ste neodvisni prevoznik ali nacionalni upravljavec voznega parka, ima Renault Trucks rešitev za razogljičenje na ključ, ki je idealno primerna za vaše podjetje. Naši strokovnjaki vam pomagajo in analizirajo vaše poslovanje in poslovne zahteve. To bo zagotovilo, da vam lahko ponudimo učinkovite in donosne rešitve za prevoz blaga skozi celotno življenjsko dobo vaših tovornjakov.

Zmanjšanje emisij CO2 za trajnostni prevoz blaga

V dinamičnem gospodarstvu s širitvijo e-trgovine in vse večjimi pričakovanji končnih strank se povpraševanja sektorja prevoza blaga vedno večajo. Da bi to rast podprle na trajnosten način, so vlade po vsem svetu izvajanje vse strožjih okoljskih standardov.

Zato je Evropska unija, ki se je od leta 1990 z uvedbo standardov Euro 1 do Euro 6 (NOx, emisije delcev itd.) zavezala urejanju emisij onesnaževal vozil, uvedla novo uredbo, katere cilj je zagotoviti okvir in za zmanjšanje emisij CO2 težkih gospodarskih vozil v letu 2019. Ccilj je zmanjšanje za -30 % do leta 2030 (v primerjavi z referenčnimi ravnmi iz leta 2019),  z vmesnim ciljem -15 % do leta 2025Za izvajanje te zakonodaje je EU uporabila svojo programsko opremo za simulacijo VECTO, ki izračuna teoretično učinkovitost CO2 za vsako vozilo kot funkcija njegovih ciklov uporabe in različnih pogojev obremenitve. Rezultati so podani v gramih izpuščenega CO2 na tono in na kilometer (g/t/km).

 

% To je cilj za zmanjšanje emisij CO2 iz industrijskih vozil do leta 2030.

Rešitve Renault Trucks za podporo pri dekarbonizaciji vašega voznega parka

Biogoriva za dizelske motorje

Tržni delež dizelskih vozil na fosilna goriva se bo zmanjšal zaradi novih predpisov in tehničnega napredka na področju alternativnih goriv. Vendar bo ostal večinski delež do leta 2030–2035. Renault Trucks je leta 2021 zmanjšal porabo goriva naših razponov T, C in K za 3 % in je že drzno napovedal za 2022: nadaljnje zmanjšanje do dodatnih 10 % porabe goriva in s tem povezanih emisije CO2.  Če so pogonski sklopi ICE bistveni za vašo dejavnost, imate tudi možnost dekarbonizacije  vaše podjetje z uporabo biogoriv: obnovljiva energija, ki ustvarja manj emisij CO2 kot konvencionalno dizelsko gorivo. Biogoriva so na voljo kot prva generacija (kot je B100) ali druga generacija. Gre za sintetična parafinska goriva, kot so hidro obdelana rastlinska olja (HVO), ki lahko zmanjšajo emisije CO2 do 88 %. Ta možnost biogoriva je na voljo v naših serijah Renault Trucks T, T High, C, K in D.

 

Raba zemeljskega plina

Odvisno od vašega delovanja bi lahko bila izbira vozil na zemeljski plin (CNG) druga rešitev. To je zrela tehnologija, ki jo Renault Trucks ponuja že skoraj 20 let. Trenutno obstajata dve različici D WIDE CNG 320 KM: 18 ali 19-tonska konfiguracija 4x2 ali 6x2*4. Tovornjaki CNG imajo doseg do 800 kilometrov, rezervoarji pa se polnijo le nekaj minut zahvaljujoč priključkom, združljivim z NGV1 in NGV2. Z uporabo plina, ustvarjenega iz gospodinjskih odpadkov ali bioplina, je mogoče zmanjšati emisije CO2 do -70%.

Renault Trucks D CNG

Preberite več o vožnji na stisnjen zemeljski plin

Vožnja tovornjakov na stisnjen zemeljski plin

Preberite članek

Prevozi Houtch

Preberite pričevanje

Veliko več kot 100 % električni tovornjaki: svetovna ponudba

 

Renault Trucks je bil prvi proizvajalec, ki je kot serijsko tržil električne tovornjake. Z več kot desetletnimi dokazanimi izkušnjami za našim pasom naša mreža vzdržuje električna vozila majhne tonaže. Na primer, Renault Trucks Maxity v svoji električni različici je bil naprodaj leta 2010.

Renault Trucks je tudi pomemben del svojih raziskav posvetil razvoju električnih vozil srednje in visoke tonaže, izvajanju testiranj v realnih pogojih in vzpostavitvi 360° podpore za stranke. Naši strokovnjaki sodelujejo z vami v celotnem prehodu na dekarbonizacijo. Razumemo kamene spotike, povezane s prilagajanjem podjetja novim tehnologijam goriva, in lahko ocenimo najboljšo strukturo voznega parka glede na vaše delovanje. Naše ekipe vas vodijo od raziskovanja vaše flote in zahtev vaših tovornih poti in omejitev do izteka življenjske dobe vaših tovornjakov. To dosežemo z analizami, storitvami, priporočili glede infrastrukture za polnjenje, finančnimi orodji in rešitvami za prevoz tovora. Raven podpore, ki jo nudimo, se ne spremeni ne glede na število vozil, ki jih upravljate. Tukaj smo, da vas podpremo pri tem prehodu, od vodenja projektov do vodenja in spremljanja uspešnosti vašega voznega parka. Prav tako vas bomo podpirali pri vsakodnevni uporabi vaših tovornjakov (namestitev infrastrukture za polnjenje, optimizacija porabe goriva itd.).

Od leta 2019 ponujamo 100-odstotni električni pogon v naših serijah Renault Trucks Master, D in D WIDE, ki pokrivajo vaše zahteve med 3,1 in 26 tonami. To je najširši obseg na trgu, kar zadeva ponudbo vozil, in pokriva večino aplikacij.

Naša rešitev za električni motor je izdelana v našem proizvodnem obratu Blainville v Franciji. Je zanesljiv, stroškovno učinkovit in primeren za vašo mestno distribucijo, zbiranje gospodinjskih odpadkov ali dostavo na lokacijo. Kmalu bo na voljo za gradbeništvo, prevoz blaga in celo aplikacije na dolge razdalje.

Renault Trucks je zavezan k bolj trajnostnemu prevozu blaga v korist vašega podjetja in okolja. Odkrijte našo trenutno 100-odstotno rešitev za električni transport ponudbo.

Renault Trucks D E-Tech

Odkrijte, kako preiti na električne tovornjake

7 ključnih točk, ki jih je treba upoštevati

Prenesite kontrolni seznam

Kako financirati električni tovornjak?

Preberite članek

Renault Trucks ponuja načine za povečanje vaše dobičkonosnosti

Renault Trucks oblikuje vozila za trajnostni tovorni promet, ki zagotavlja vašo dobičkonosnost. S pomočjo našega znanja in zavezanosti zmanjševanju porabe fosilnih goriv Renault Trucks razvija vozila na alternativna goriva. Izkoristili smo podporo naše matične skupine - Volvo Group, in vam mogoče ponuditi vozila, ki so zanesljiva, učinkovita in donosna. Kot dokaz svoje nezmotljive zavezanosti energetskemu prehodu je skupina ustanovila lastno divizijo: Volvo Energy. Volvo Energy je odgovoren za dobavo novih, rabljenih ali obnovljenih  baterije in polnilne rešitve za električna vozila. Poleg tega je Volvo Energy sklenil partnerstvo z glavnimi akterji v industriji za razvoj gorivnih celic in baterij, ki nam bodo omogočili, da ponudimo vedno učinkovitejša električna vozila, ne da bi to vplivalo na vašo dobičkonosnost.

renault trucks services

Zmanjšajte svoj vpliv na okolje, hkrati pa zmanjšajte TCO

Renault Trucks je tukaj, da vas podpre s obsežno 360° ponudbo, osredotočeno na električna vozila, da vam zagotovi rešitve za razogljičenje na ključ za vaše podjetje.

Prehod voznega parka na vozila z razogljiko ne sme biti improvizirana. Strokovna podpora je bistvena za nemoten prehod. Kot pri vsaki novi tehnologiji, prehod na alternativno gorivo včasih zahteva spremembo pristopa k vašim tovornim potem in vašemu širšemu poslu. Vendar pa bo dolgoročno vaš TCO (skupni stroški lastništva) blizu stroškov dizelskih vozil, vendar s številnimi dodatnimi prednostmi:

  • Zmanjšanje ogljičnega odtisa
  • Dostop do območij z nizkimi emisijami (LEZ), ki so v mestnih središčih vse bolj razširjene
  • Izboljšane zelene poverilnice za vaše podjetje za vaše stranke in vaše partnerje
  • Zmanjšanje menjave voznikov zaradi udobja vožnje električnih vozil

Če želite izvedeti več o alternativnih gorivih ali naši ponudbi električnih gospodarskih vozil, se obrnite na nas.

Kontaktirajte naše strokovnjake za razogljičenje

Soglašam, da bo Renault Trucks z oddajo tega obrazca shranil in hranil moje osebne podatke toliko časa, kolikor bo potrebno za oceno posredovanih informacij in da me bo lahko ponovno kontaktiral v zvezi s to konkretno temo. Moji podatki se lahko posredujejo tudi partnerjem in distributerjem družbe Renault Trucks, ki bodo lahko obravnavali moje povpraševanje.
Set canonical URL
Off