Pričevanja

Renault Trucks D - Italija - Fratelli Iapichino SRL

Distribucija

5min
RENAULT TRUCKS D - ITALY - FRATELLI IAPICHINO SRL

Družba Fratelli Iapichino prevaža nove in rabljene avtomobile s tovornjaki za prevoz vozil Renault Trucks D po vsej Italiji. Izbira, ki jo tako uprave podjetij kot tudi vozniki nadvse cenijo zaradi nizke porabe goriva, trpežnosti in udobja.

FRATELLI IAPICHINO SRL

 

LETO USTANOVITVE: 2008.

SEDEŽ: Colorno, Parma.

DEJAVNOST: odprava in distribucija blaga.

DRŽAVA: celotna Italija.

ŠTEVILO SODELAVCEV: 14 od teh 10 voznikov.

ŠTEVILO PREVOŽENIH KILOMETROV: 120 do 130.000 km/leto/vozilo.

RENAULT TRUCKS D - ITALY - FRATELLI IAPICHINO SRL
Na katerem področju deluje vaše podjetje?

Enzo Iapichino — Fratelli Iapichino SRL je družinsko podjetje, katerega dejavnost se prenaša z očeta na sinove. Prevažamo skoraj izključno avtomobile in sodelujemo z vsemi znamkami. Z nastopom krize se je rahlo povečal promet z rabljenimi avtomobili, medtem ko so posli z novimi malce zastali. Zadnja leta pa se je prodaja novih avtomobilov znova povečala, prav tako število na novo registriranih vozil in s tem obseg naše dejavnosti. Leta 2012 smo pričeli širiti svoj vozni park z nakupom prvega vozila Renault Trucks, in sicer modela Renault Premium 460. Z njim smo odtlej prevozili 500.000 km in opravili pet rednih servisov, nobenega popravila, dodali smo le nekaj litrov olja na vsakih 100.000 km... Tako lahko rečem, da nas vzdrževanje vozila Renault Premium ni stalo nič!

 

S kakšnimi ovirami se najpogosteje soočate pri svojem poslovanju?

E. I. — Oskrbujemo celotno ozemlje Italije. Naša vozila zato vozijo po avtocestah, pa tudi po ozkih odsekih in ovinkastih gorskih cestah – v Italiji je teh veliko – ter velikih mestih in vaseh. Ker morajo biti naša vozila sposobna voziti vsepovsod, morajo biti okretna in zanesljiva. Po tej prvi pozitivni izkušnji z modelom Renault Premium smo se letos odločili za nakup novih vozil Renault Trucks serije D. Kot pri vseh prevoznikih so tudi pri nas stroški goriva najpomembnejša stroškovna postavka. Z bratom nadzorujeva porabo vsakega tovornjaka na prevoženi kilometer. Ugotovila sva, da vozila Renault Trucks D dosegajo odlično povprečje.

MNENJE VOZNIKA
FRATELLI IAPICHINO SRL - Renault trucks D

Santo Zambaldo, voznik tovornjaka Renault Trucks D:

“Zjutraj začnem delo med 6. in 7. uro, odvisno od načrtovanih razvozov, raztovarjanj in ciljev. Obiščem trgovce, jim dostavim avtomobile, nato se vrnem in opravim novo natovarjanje. Povsem očitno je, da je model Renault Trucks D predstavnik nove generacije. Vse imam pri roki, pri upravljanju stikal in ročic mi volana ni treba izpuščati iz rok. Kabina je prostorna in opremljena z udobnim ležiščem. Po notranjosti vozila se premikam brez težav, položaj za volanom in preglednost sta odlična. Kar zadeva varnost, je kamera res velika prednost, saj predvidi nevarnosti na cesti. Za moje delo je popolna!”

Kaj menite o vozilih Renault Trucks D zdaj, po nekaj mesecih uporabe

E. I. —  Ti prvi meseci potrjujejo naše siceršnje mnenje o vozilih Renault Trucks, tako mnenje na splošno kot mnenje o storitvah za stranke. Pri Renault Trucks D gre dejansko za zelo zanesljiva vozila. Prestavljanje med vožnjo poteka zelo tiho in prijetno. Vozniki mi pravijo celo:“Enzo, kot bi vozil avtobus!” Njegova trpežnost in okretnost sta idealni za vožnje na srednje in dolge razdalje. Odlično se prilagaja ozkim in vijugastim cestam. Z nakladanjem in razkladanjem povezani manevri so preprosti, vozilo se prilagaja vsakršnim okoliščinam, s katerimi se srečujemo na poti. Poleg mojega mnenja pa štejejo predvsem povratne informacije, ki jih prejemamo od voznikov: te so, kar zadeva kakovost vozil Renault Trucks D, zelo zgovorne. Odnos z našimi vozniki temelji na zaupanju. Želimo si, da bi bili ti s svojimi vozili zadovoljni, saj jih oni uporabljajo. V kabini se počutijo zelo udobno, udobno pa je tudi ležišče. Delovno mesto voznika je popolnoma prilagodljivo. Renault Trucks D se vozi kot osebni avtomobil. V ovinkih je zelo stabilen in se ne nagiba ne na eno ne na drugo stran.

 

 

Kako bi opredelili svoj odnos s trgovcem Renault Trucks?

E. I. —  Z odnosi, ki smo jih vzpostavili v zadnjih nekaj mesecih, sem zelo zadovoljen: predstavniki Renault Trucks mi vedno prisluhnejo, so prijazni, odprti in vselej na voljo. Gre za trgovca, ki svojo stranko resnično spremlja. Na primer ob prejemu vozil so nas takoj poklicali, da bi razložili njihove lastnosti, nove značilnosti in nam pomagali, da jih optimalno izkoristimo. Konec koncev je rentabilnost vozil Renault Trucks v glavnem rezultat zanesljivosti in nizkih stroškov vzdrževanja: v zadnjih letih nismo opravili nobenega popravila. In vedno znova smo presenečeni nad številom dodatnih kilometrov, ki jih uspemo prevoziti z Renault Trucks D!

 

Set canonical URL
Off