Poročilo

Dizajn

A designer working on a concept truck design

DIZAJN V SLUŽBI VARČNE PORABE GORIVA

Renault Trucks je zazrt v prihodnost: poleg napredne zunanje oblike svojim kupcem ponuja vedno nove tehnološke rešitve.

Renault Trucks je na sejmu gospodarskih vozil IAA v Hannovru 2012 predstavil projektno industrijskega oblikovanja za vozila, namenjena vožnjam na dolge razdalje, ki je v celoti usmerjen v varčno porabo goriva. Projektno vozilo združuje plemenite materiale, napredno aerodinamiko in tehnološke inovacije, s čimer naj bi dolgoročno pripomoglo k določitvi natančnejše smeri raziskav proizvajalca na področju varčne porabe goriva.

»Vozilo CX/03 je projekt industrijskega oblikovanja in ne projekt za zasnovo vrhunskega stila«, opozarja Hervé Bertrand, direktor oblikovanja pri Renault Trucks. Je nadaljevanje predhodnih raziskav proizvajalca na tem področju, kakršna je Optifuel Lab. »Njegova naloga je predstaviti najboljše, kar lahko Renault Trucks ponudi na področju varčne porabe goriva«, nadaljuje Hervé Bertrand, »dolgoročno pa naj bi tudi usmerilo njegove prihodnje raziskave. »Vsak element vozila ima zato točno določeno funkcijo, ki jo v največji meri narekujeta aerodinamika in učinkovita poraba goriva.

ZUNANJA PODOBA VOZIL RENAULT TRUCKS TEMELJI NA VKLJUČEVANJU ZAHTEV UPORABNIKOV V IZGLED VOZILA OD SAMEGA ZAČETKA ZASNOVE VOZIL

Moč in čistost linij, dinamična oblika, kompaktnost in svojskost prednjega dela vozila, fluidnost: zunanji izgled daje vsakemu od modelov vozil Renault Trucks poseben značaj. Zunanja podoba, ki jo bodo vsi občudovali, botruje uspehu vozil Renault Trucks na kar petih celinah.

 

ZUNANJA PODOBA VOZILA: PROJEKCIJA PRIHODNOSTI IN OKUSOV NAŠIH KUPCEV

Ustvarjati tovorna vozila prihodnosti je izziv, ki zahteva tesno sodelovanje oblikovalskih in proizvodnih inženirjev. Predprojektne rešitve in številne skice, ki so delo oblikovalskih ekip Renault Trucks, gredo skozi selektiven proces izbire, katerega cilj je določiti smernice, ki vodijo do novih konceptov.

Pri tem ne gre le za futuristično oblikovane linije vozila, temveč za natančne definicije njegove notranjosti in zunanjosti, notranje opreme kabine, detajlov  delov odpiranja (vrat, stekel, strehe, …) in vseh ostalih elementov, z vpeljavo inovacij v gradnjo vozilo, kar daje bodočemu modelu vozila dodano vrednost.

Renault Trucks Design

 

 

 

IZVIRNOST ZNAMKE RENAULT TRUCKS

Renault Trucks Logo on a concept truck

Zunanji izgled, ki daje vsakemu od vozil Renault Trucks razpoznavnost, je hkrati tudi pomemben dejavnik pri oblikovanju podobe znamke. V zunanji podobi se namreč jasno odraža namembnost vsakega vozila, ki tako postane eden glavnih atributov naših kupcev.

V zunanji podobi vozil Renault Trucks, ki jih krasi Renaultov romb, logotip kakovosti, drugo ime za francosko kreativnost, znano po vsem svetu, se odražajo glavne usmeritve podjetja Renault Trucks: ”Inovativen zunanji izgled, ki nosi pečat topline in inovativnosti”.

 

Renault Trucks Radiance concept truck

RADIANCE

Sanjski tovornjak Renault Trucks

Skupine za trženje in izdelke Renault Trucks, ki koristijo kulturno dediščino znamke in njene tri temeljne vrednote (inovativnost, učinkovitost in nega), so zasnovale idealen traktor.

Renault Trucks Hybris concept truck

HYBRYS

Renault Trucks predstavlja Hybrys: inovativno, urbano, konceptno vozilo s hibridno tehnologijo

Hybrys je s svojo futuristično zasnovo izraz vizije Renault Trucks o prihodnjem mestnem prometu. Je tudi korak naprej k vključitvi hibridnih tehnologij v svoje izdelke, ki so že na trgu, in ponuja alternativne rešitve dizelskemu gorivu.

V svoji ponudbi izdelkov, namenjenih lokalnim oblastem in agencijam za avtoceste, Renault Trucks ponuja edinstveno paleto motorjev in alternativnih energetskih rešitev: biodizel, zemeljski plin, bi-modalni dizelski / električni in popolnoma električni pogon.

Set canonical URL
Off