Transportne rešitve

Kateri tovornjak z alternativnimi viri energije je pravi za moje podjetje?

Zeleni viri energije

3min
Renault Trucks Z.E.

Kako izbrati pravi tovornjak za svoje podjetje? Katerim merilom naj dam prednost glede na omejitve in cilje podjetja? Za katero vrsto energije naj se odločim? Številni prevozniki si zdaj zastavljajo prav ta vprašanja. Renault Trucks jim je tu, da jim pomaga najti najboljšo rešitev.

Današnja industrijska pokrajina za prevoznike še zdaleč ni preprosta. Kot da zdravstvena kriza leta 2020 še ni dovolj huda, se regulativne in finančne omejitve nenehno povečujejo. Omejitve dostopa do mestnih središč, pritiski strank, ki želijo uporabljati le okolju prijazne ponudnike prevoza, ostra konkurenca med ponudniki, cenovne vojne ... tovrstne omejitve resnično otežujejo nalogo izbire najprimernejših vozil za vaše podjetje, zlasti če želite uporabljati alternativno energijo.

Merila za izbor... vprašanja, ki si jih morate zastaviti

Pravilna izbira vira energije in vozila je odvisna od geografske lege, lokalne zakonodaje in predpisov ter prevoženih poti in/ali razdalj. Za tovorni promet na dolge razdalje, ki prevozi več sto kilometrov na dan brez vračanja v skladišče, je najboljša izbira biodizel B100., ki lahko zmanjša emisije CO2 do 60 %.

 

Za regionalno distribucijo, ki prevozi manj kot 400km na dan, pri čemer se vozila vračajo v bazo, da se čez noč napolnijo baterije (od 6 do 12 ur, odvisno od vrste terminala, ki uporablja običajno električno vtičnico), je električni tovornjak odlična rešitev. Posebej priporočljivo je za nočno dostavo v mestnih središčih, saj so električni tovornjaki zelo tihi in med uporabo ne povzročajo nobenih lokalnih emisij (razen delcev, povezanih z zaviranjem, kar velja za vsa vozila).

 

Tretja možna vrsta alternativne energije je stisnjen zemeljski plin (CNG). Ta lahko izvira iz podzemnih rudnikov (fosilni plin) ali iz predelave gospodinjskih in zelenih odpadkov (bioplin) in lahko prispeva k zmanjšanju emisij CO2 z do 70 % manjšimi emisijami. Doseg vozila je lahko do 500 kilometrov , polnjenje z gorivom pa traja le nekaj minut, tako kot pri dizelskih tovornjakih, saj so priključki združljivi s standardoma VNG1 in VNG2.

Skupni stroški lastništva in podpora strokovnjakov Renault Trucks

Ne glede na to, za katero vrsto alternativne energije ali trajnostnega goriva se odločite, vam Renault Trucks pomaga najti najbolj prilagojeno rešitev in vozilo za vaše podjetje. Renault Trucks predlaga številne sisteme, ki temeljijo na metodologiji in jih lahko uporabite za izračun skupnih stroškov lastništva (TCO) s pomočjo prodajnega svetovalca. Ta izračun vključuje vrsto različnih meril, vključno z začetno nakupno ceno ali financiranjem (standardno posojilo, lizing/najem, finančni lizing itd.), vse razpoložljive državne spodbude, lokalne/nacionalne davke, stroške goriva/energije in stroške vzdrževanja vozila. Končni cilj je zagotoviti čim bolj celovito podporo pri odločanju, da se zagotovi, da vsaka stranka uporablja pravo energijo za pravo uporabo ob pravem času in na pravem mestu.

 

Nazadnje, Range Simulator je orodje za pomoč pri nakupu, ki ga uporablja prodajno osebje Renault Trucks, da bi svojim strankam pomagalo pri uspešnem prehodu na elektromobilnost. Simulira lahko uporabljene poti, prevožene tovore, prevožene kilometre in vremenske razmere ter tako določi najustreznejšo rešitev. Je tako natančno, da lahko izračuna, koliko energije bo ostalo na koncu dostavne poti!

 

Vse te rešitve pomagajo prevoznim podjetjem pri izbiri in uporabi vozil, ki manj onesnažujejo okolje, so energetsko učinkovitejša in združljiva z obnovljivim virom energije, ki ustreza njihovemu poslovanju, pri čemer je končni cilj zmanjšanje emisij CO2 in lokalnih emisij, kot so dušikovi oksidi (NOx) in drobni delci. To je bistvenega pomena za načrtovanje okolju prijaznejše prihodnosti.

Set canonical URL
Off