Transportne rešitve

5 ključnih točk za zmanjšanje porabe goriva tovornjakov in emisij CO2

5min
T High crossing a bridge

Če upravljate podjetje za prevoz blaga, je gorivo pomemben strošek vašega podjetja. Kljub naraščajočim cenam na črpalkah za gorivo poraba goriva za HCV ni nujno problematična. Poraba goriva vaših vozil pride v poštev že pred prvim prevoženim kilometrom. V ospredju je tudi zmanjševanje emisij CO2, saj si prizadevamo za izpolnjevanje strožjih predpisov o emisijah. Naši strokovnjaki so tu, da vam pomagajo izbrati pravo vozilo in poiskati konfiguracijo, ki ustreza vašim zahtevam in zagotavlja najboljšo možno porabo goriva ter je tako okolju prijaznejša. V pomoč vam je 5 ključnih točk, ki jih morate upoštevati.

Poudarek na človeškem vidiku: usposabljanje voznikov

Vloga voznika je bistvenega pomena za zmanjšanje porabe goriva in s tem za uspeh vašega podjetja. Naložbe v usposabljanje pomenijo dolgoročne rezultate. Ponujamo vam tečaje usposabljanja za varčno vožnjo, ki lahko potekajo v našem centru za usposabljanje ali v vaših prostorih z uporabo lastnih vozil. Tako boste lahko razvijali znanje in izkušnje svojih voznikov, kar bo dolgoročno prispevalo k vaši dobičkonosnosti.

Man standing next to a white board talking to other people seated

Pregled uspešnosti

Z uporabo orodij za upravljanje voznega parka bodo metode ekološke vožnje postale bolj oprijemljive za vaše voznike, dolgoročno jih boste vključili v doseganje ciljev vašega podjetja in lahko ocenili koristi vloženih prizadevanj. Da bi bilo to zmanjšanje učinkovito, vam predlagamo, da uporabite orodje za upravljanje voznega parka, kot je Optifleet. Zasnovano in razvito skupaj s strokovnjaki s področja prevozov vam omogoča spremljanje dejanske porabe goriva vašega voznega parka po posameznih tovornjakih in vožnjah. Izmed več deset razpoložljivih podatkovnih elementov lahko poročate o tistih, ki so najpomembnejši za vašo dejavnost. Te podatke lahko uporabite za opredelitev najboljših praks in izboljšav, ki jih je treba uvesti za podporo voznikom pri njihovi ekološki vožnji.

Porabo goriva je vedno mogoče izboljšati, in če boste upoštevali te nasvete, boste hitro ugotovili, da se bodo vaši stroški in emisije CO2 občutno zmanjšali. Naši strokovnjaki in poznavalci teh področij vas znajo podpreti in usmerjati pri prilagajanju rešitve Optifleet vaši dejavnosti.

Izkoristite prednosti tehnologije z našo programsko opremo na vozilu

V preteklih letih smo se zavezali k razvoju in zagotavljanju številnih tehnoloških rešitev, da bi zmanjšali porabo goriva naših vozil. Naš paket Fuel Eco vključuje različne inovacije za zmanjšanje porabe goriva vaših vozil, kot so nastavljive funkcije zaustavitve/začetka delovanja motorja, zaviranje načina "power" in črpalke s spremenljivim pretokom. Tempomat vključuje tudi način "Eco Cruise Control", ki optimizira prestavljanje za prednostno varčevanje z gorivom.

Poleg tega so naše serije T, T High, C in K opremljene z novima motorjema DE11 in DE13, ki skupaj z napredno tehnologijo, kot je "Turbo Compound", in namenskimi storitvami omogočata znatno zmanjšanje porabe goriva in emisij CO2 do -10 % (v primerjavi s prejšnjo generacijo motorjev DTI 11 in DTI 13). "Turbo Compound" omogoča doseganje višjih ravni navora pri nizkih vrtljajih motorja. Podobno tudi rešitev "Smart Torque Control" povečuje čas v območju, ki ponuja najboljše zmogljivosti motorja, ne da bi to vplivalo na okretnost. Poleg tega izboljšujemo tudi svoj napovedni tempomat Optivision.

Poleg tega bo novi motor DE11 s 460 KM, ki bo na voljo v pogonskih sklopih vozil D Wide in C 2.3, omogočil do 10-odstotno zmanjšanje porabe goriva.

Renault Trucks priporoča tudi najvišjo hitrost vozila 88 km/h. Ta je privzeto nastavljena v programski opremi tovornjakov, ki zapustijo naš proizvodni obrat. Takšna omejitev hitrosti dejansko vpliva na čas vožnje le za nekaj minut, vendar pomeni zmanjšanje porabe goriva za 1 % (pri enaki vožnji s hitrostjo 90 km/h)!

Izberite najučinkovitejšo rešitev za vzdrževanje in servisiranje tovornjakov

Pomembno je, da za svoja vozila opravljate redne servisne preglede. Zamujena menjava olja, nizek tlak v pnevmatikah ali pomanjkljiva nastavitev koles povečajo porabo goriva. Zato za vaš vozni park ponujamo storitve rednega vzdrževanja z uporabo GENIALNIH nadomestnih delov, za katere velja originalna garancija proizvajalca, ki servisirana vozila ohranja na cesti dlje časa.

Renault Trucks T High being repaired

Uporaba posebne konfiguracije, maziv in možnosti

Poleg odgovorne vožnje in rednega vzdrževanja smo razvili tehnična orodja za optimizacijo porabe goriva vašega komercialnega voznega parka. To vključuje uporabo motornih maziv, prilagojenih potrebam vašega tovornjaka. Izbirate lahko med široko paleto visoko zmogljivih maziv, ki zmanjšujejo trenje pogonskega sklopa in ščitijo motor vašega lahkega tovornega vozila ali HCV.

Pri konfiguraciji svojih vozil morate upoštevati dve glavni merili:

  • povprečni tovor, ki ga prevažajo vaša tovorna vozila
  • in topografijo terena, ki ga bodo premagovala.

Glede na vaše zahteve vas bomo usmerili k motorju, ki je primeren za vašo uporabo in ima ustrezno izhodno moč.

Podobno je za izboljšanje ekonomičnosti porabe goriva tovornjakov pomembno izbrati pravilno pogonsko gred in končno prestavno razmerje. Razvili smo zmogljivo orodje, s katerim lahko določite najprimernejšo pogonsko gred glede na prej omenjeni dve glavni merili in vašo uporabo: največja zahtevana povprečna hitrost, namestitev pnevmatik itd.

Pri odločanju o najboljši konfiguraciji za vaš tovornjak je treba upoštevati tudi aerodinamiko, ki je sicer pogosto spregledana, vendar je izredno pomembna. Renault Trucks T je bil že v fazi zasnove zasnovan tako, da ima manjši koeficient zračnega upora. Zato je kabina trapezoidne oblike; zadaj je širša kot spredaj, vetrobransko steklo pa je za 12 % nagnjeno nazaj. Vozilo je serijsko opremljeno tudi z integriranim deflektorjem, ki ga je mogoče nastaviti v pet različnih položajev. Če je zmanjšanje porabe goriva vaša glavna prednostna naloga, se lahko odločite za težke aerodinamične komponente. Izberete lahko ojačane stranske deflektorje, podaljške ovoja nad šasijo ali podaljške vrat. Skupaj lahko ti sestavni deli zmanjšajo porabo goriva za več kot 1 %. Če se to odšteje od števila prevoženih kilometrov, je to lahko precejšen prihranek.

Ne glede na to, kakšni so vaši cilji za zmanjšanje porabe goriva, se obrnite na nas.

Strinjam se, da bo družba Renault Trucks z oddajo tega obrazca shranila in hranila moje osebne podatke toliko časa, kolikor bo potrebno za oceno posredovanih informacij in da me bo lahko ponovno kontaktirala v zvezi s to posebno temo. Moji podatki se lahko posredujejo tudi partnerjem in distributerjem družbe Renault Trucks, ki bodo lahko obravnavali moje povpraševanje.
Set canonical URL
Off