Poročilo

7 ključnih točk, ki jih je treba upoštevati pri prehodu na električne tovornjake

Elektromobilnost

Renault Trucks E-Tech range

Da bi prevoznim in distribucijskim podjetjem pomagali pri prehodu na elektromobilnost s popolnim mirom duha, vam predstavljamo 7 ključnih točk, ki jih je treba upoštevati pred dokončno odločitvijo. Pripravili so jih strokovnjaki družbe Renault Trucks na podlagi obsežnih povratnih informacij uporabnikov.

 

1. PREVERITE, ALI JE ELEKTROMOBILNOST PRIMERNA ZA VAŠE PODJETJE

Kakšno razdaljo prevozijo vaša vozila na dan, ali se ob koncu dneva vrnejo v skladišče, v okviru katerih omejitev dostopa do mestnega središča poslujete, ali dostavo opravljate podnevi ali ponoči, ali so na voljo kakšne državne subvencije... Preden preidete na električna tovorna vozila, si morate odgovoriti na številna vprašanja. Vendar to ni težava, saj vam lahko svetovalec Renault Trucks pomaga pregledati vse in vam svetuje, kateri električni tovornjak je najprimernejši za vaše potrebe.

2. IZBERITE PRAVO VRSTO ELEKTRIČNEGA TOVORNJAKA

Odvisno od prepeljanega tovora, teže tovornjaka, topografije, vremenskih razmer, zahtev po dosegu, časa polnjenja baterije in dejavnikov skupnih stroškov lastništva (TCO) je na voljo več vrst električnih tovornjakov, med katerimi lahko izbirate. Vsak ima svoj poseben scenarij optimalnega delovanja, zato vam je tako kot doslej Renault Trucks na voljo za pomoč pri analizi posebnih pogojev uporabe.

3. OPREDELITEV OPTIMALNE MOŽNOSTI FINANCIRANJA

Povsem jasno je, da stroški električnega tovornjaka neizogibno vplivajo na finančne modele prevoznih podjetij! Toda dobra novica je, da je ta vpliv mogoče izravnati z uporabo ustrezne oblike financiranja: standardno posojilo, lizing/najem (LOA), finančni zakup itd. Pri zadnji od teh oblik ste lahko upravičeni tudi do državne subvencije.

4. UPORABITE NAJPRIMERNEJŠI SISTEM ZA POLNJENJE BATERIJE

Električne tovornjake Renault Trucks lahko zelo preprosto napolnite z navadno vtičnico za izmenični tok (za Renault Trucks Master) ali trifazno industrijsko vtičnico (za tovornjake D in D Wide). To traja od šest do dvanajst ur, z uporabo hitre polnilne postaje, ki vam jo lahko v vaših prostorih namesti eden od naših pooblaščenih elektroinženirskih partnerjev, pa manj kot dve uri. Vsi naši tovornjaki so popolnoma združljivi tudi z javnimi polnilnimi postajami.

7 KEY POINTS TO CONSIDER WHEN SWITCHING TO ELECTRIC TRUCKS

 

5. POMAGAJTE SVOJIM VOZNIKOM PRI PRILAGAJANJU NA ELEKTRIČNE TOVORNJAKE

Upravljanje električnega tovornjaka za voznike običajno ne predstavlja težav, saj jih večina z velikim veseljem preide na električni pogon. Kljub temu so vam na voljo naši inštruktorji, ki nudijo strokovno podporo na področjih, kot so tehnike ekološke vožnje za optimizacijo dosega baterije (nežno pospeševanje, regenerativno zaviranje itd.).

6. OPREMLJANJE VAŠEGA ELEKTRIČNEGA TOVORNJAKA

Glede na predvideno uporabo tovornjaka vam Renault Trucks priskrbi sklop kabine in šasije, na katerega lahko namesti potrebno opremo in dodatke, pa naj gre za hlajenje, žerjav ali smetarsko vozilo. Ponovno poudarjamo, da smo strankam vedno na voljo za pomoč pri izbiri prave rešitve in pravega ponudnika storitev.

7. POSKRBITE ZA KAR NAJDALJŠO ŽIVLJENJSKO DOBO SVOJIH BATERIJ

Ta zadnja točka je ključnega pomena pri vsakodnevnem poslovanju vsakega prevoznega podjetja: vsak električni tovornjak mora zagotavljati polno moč, ne glede na starost baterije. Zato pogodbe Renault Trucks zagotavljajo, da bodo baterije vozil ohranile do 80 % svoje energijske zmogljivosti (za seriji D Z.E in D Wide Z.E) v celotnem obdobju veljavnosti pogodbe. Tega ne more ponuditi noben drug proizvajalec!

7 key points to switch to electric trucks teaser

Prenesite kontrolni seznam in se pripravite na prehod na elektriko!

Set canonical URL
Off