Transportne rešitve

Rudarska vozila: resnična obremenitev za tovornjake

Gradnja

5min
mine

Prevoz v rudarstvu je ena od najzahtevnejših dejavnosti za tovornjake. Računati morate na robustna vozila, ki lahko prevažajo težke tovore in še vedno zagotavljajo varno okolje za voznike. Renault Trucks vam pri tem pomaga s svojo serijo vozil K, namenjeno težkim gradbenim delom, in ponudbo storitev, posebej zasnovanih za rudarski promet.

Prekucnik: spoznajte ponudbo K družbe Renault Trucks

Serija Renault Trucks K je opremljena s podvozjem, posebej zasnovanim za težke tovore, kar pomeni, da lahko zmanjšate število voženj. Naša vozila so vnaprej opremljena za enostavno montažo nadgradnje.

Večja donosnost s tovornjaki prekucniki, ki so primerni za standardne ceste

Serija Renault Trucks K izpolnjuje vaše zahteve glede ekstremnih obremenitev s tovornjaki, ki jih lahko uporabljate na standardnih cestah, pri modelu Renault Trucks K XTREM pa lahko prevažajo do 34 ton tovora. Njegove parabolične ali pol eliptične zadnje vzmeti so izdelane tako, da prenesejo obremenitve od 13 do 32 ton. Tako lahko vaše vozilo uporabljate za pridobivanje kamna in prevoz do območja obdelave - vse to z istim voznikom in z manj vožnjami. Tako lahko omejite stroške prevoza in dela, hkrati pa povečate skupno hitrost in povečate donosnost.

Model Renault Trucks K v akciji v Gvineji

 

Rudarska vozila: varnost na prvem mestu

Zanesljivost in robustnost

Velika teža, ki se prevaža po neravnih, blatnih ali prašnih tleh v kamnolomih, pomeni velike omejitve za uporabljeno opremo. Zato Renault Trucks v okviru serije K, namenjene težkim gradbenim delom, ponuja model K XTREM 8x4, ki je kot nalašč za najbolj zahtevna okolja.

Za razliko od "standardnega" vozila Renault Truck K ima to vozilo posebno opremo za povečanje robustnosti in zaščito nekaterih elementov, ki so še posebej izpostavljeni pri rudarskih delih:

  • šasija z ojačanimi vzdolžniki, ki zagotavljajo mehansko odpornost okvirja

  • parabolične vzmeti s štirimi lopaticami in mazanimi tečaji za intenzivno uporabo

  • ciklonski predfilter za zrak, ki filtrira prah

  • Rezervoarji, zasnovani za terensko uporabo, z oddaljenostjo od tal do 50 cm

  • Zaščita vseh sestavnih delov, ki bi se lahko poškodovali

Nekateri deli, vključno z akumulatorjem, zavorami ali vzmetmi, so med intenzivno uporabo bolj izpostavljeni. Da bi omejili prezgodnjo obrabo, Renault Trucks priporoča uporabo originalnih delov, posebej razvitih za vozilo in odobrenih po strogih testih, opravljenih v ekstremnih razmerah. 

renault trucks K
renault trucks K

Tovornjaki, s katerimi je enostavno manevrirati

 
 

Robusten tovornjak je dober, vendar morajo vozniki tudi popolnoma obvladati vozilo in ga varno uporabljati. Da bi zagotovili ustrezen nadzor nad vozilom in zaščitili njegove mehanske organe, je model Renault Trucks K lahko opremljen s samodejnim menjalnikom Optidriver XTREM. Ponaša se z gredjo s šestimi zobmi namesto s štirimi, posebnimi zobniki in sistemom upravljanja menjalnika, ki je posebej primeren za ekstremne obremenitve. Poleg tega je mogoče vgraditi eno ali dve dodatni počasni prestavi (Xtended), da je zagon vozila še lažji.

Napadni kot 32°

Vaši vozniki se lahko zanesejo tudi na najboljši kot napada na trgu in 15-centimetrsko oddaljenost od tal, ki bo preprečila strganje ali morebitne poškodbe prednje kolesne osi. Kar zadeva manevrsko sposobnost, je radij obračanja zmanjšan na nekaj manj kot 9 metrov (konfiguracija 8x4). Renault Trucks K ima tudi samodejno parkirno zavoro, ki povečuje varnost voznika in drugih delavcev v kamnolomu.

Kar zadeva udobje in varnost, se lahko vaši vozniki zanesejo na sistem zaviranja v sili, kamere za preverjanje okolice tovornjaka, ročaje za vzpenjanje za dostop do vozila in stransko stopnico za preverjanje tovora v tovornjaku.

renault trucks K
renault trucks K

Upravljanje voznega parka v realnem času

Optifleet je pametna storitev za upravljanje voznega parka, ki je na voljo za boljše upravljanje transportne verige od rudnika do območja predelave blaga. Ta rešitev vam olajša vsakodnevne naloge, saj vam omogoča upravljanje voznega parka, ki je popolnoma usklajeno z vašo vsakodnevno uporabo.

Prihranite pri gorivu, izboljšajte uporabo voznikov in vozil, spremljajte število ur motorja, sledite svojemu vozilu in bodite v realnem času opozorjeni na njegovo natančno lokacijo zaradi geografskih ovir.

Z Optifleetom lahko podatke o vozilu delite s komer koli, kadar koli in kakor koli želite prek spletnega portala, mobilne aplikacije ali z integracijo podatkov v sistem tretje osebe (API).

Zmanjšanje stroškov vzdrževanja

Pri delu v rudniku se nekateri deli vozila, kot so vzmetenje ali zavore, obrabijo hitreje kot drugi. Da bi zmanjšali stroške vzdrževanja, Renault Trucks priporoča uporabo delov eXchange. Cilj je obnoviti rabljene dele, jih prenoviti, opraviti ustrezne teste in jih ponovno vgraditi v vozila. Zanje velja dveletna garancija za vgrajene dele, izpolnjujejo pa enake zahteve glede kakovosti in zmogljivosti kot novi izdelki, vendar po nižji ceni.

Izkoristite naše ponudbe financiranja, prilagojene rudarski dejavnosti

V rudarskem sektorju kilometrina ni glavni vzrok za obrabo vozila. Zato Renault Trucks ponuja finančne in zavarovalne rešitve, ki so popolnoma prilagojene rudarskim tovornjakom. Poleg tega, če morate nadgraditi karoserijo tovornjaka, upoštevamo čas izvedbe nadgradnje ter vam ponujamo finančne načrte in trajanja, ki nikoli ne bodo ogrozili vaše dejavnosti.

Vabljeni, da se obrnete na nas za kakršno koli osebno prilagojeno svetovanje ali ponudbo.

Povečanje donosnosti rudarskega transporta

 

Rudniki delujejo neprekinjeno. Vsaka prekinitev v transportni verigi povzroči veliko izgubo na vaši strani. Da bi povečali razpoložljivost svojih vozil, vam Renault Trucks ponuja možnost Predict. Cilj je preprečiti okvare, namesto da bi jih prenašali. Podatki o vozilu se pošljejo na posebno digitalno platformo, ki bo spremljala uporabo in vašega svetovalca opozorila na morebitne potrebne posege. Ta bo nato z vami določil termin za izvedbo teh vzdrževalnih posegov, in sicer v času, ki ne vpliva na vašo dejavnost.

Ker ni nujno, da je v bližini rudnika, v katerem delate, servisna točka, imamo na voljo tudi mobilne delavnice. Eden ali več tehnikov bo prišlo na lokacijo in izvedlo vzdrževalne posege na vaših vozilih.

ZA VEČ INFORMACIJ NAS KONTAKTIRAJTE!

Strinjam se, da bo Renault Trucks ob oddaji tega obrazca shranil in hranil moje osebne podatke toliko časa, kolikor je potrebno za oceno posredovanih podatkov in za to, da se lahko obrnemo na vas glede te posebne teme. Moji podatki se lahko posredujejo tudi partnerjem in distributerjem družbe Renault Trucks, ki bodo lahko upoštevali moje povpraševanje.
Set canonical URL
Off