Sporočila za javnost

RENAULT TRUCKS PREDSTAVLJA FINANČNE REŠITVE ZA NAROČNIKE, KI KUPIJO NAŠA ELEKTRIČNA VOZILA

Elektromobilnost

5min
Z.E. električna vozila

Renault Trucks si prizadeva za električno mobilnost. Da bi svojim kupcem omogočil lažji energetski prehod, proizvajalec prek lastne finančne storitve Renault Trucks ponuja vrsto možnosti financiranja za nakup električnih tovornjakov.

 

Ker nabavni stroški električnega vozila ne bi smeli ovirati energetskega prehoda prevozniških družb, Renault Trucks prek svojih lastnih finančnih storitev Renault Trucks ponuja prilagojene finančne ponudbe za vozila v svojem Z.E. obsegu.

Stroške električnega vozila je treba preučiti kot celoto, saj je treba upoštevati celotne stroške lastništva in ne zgolj stroškov nakupa. Čeprav je električni tovornjak v osnovi dražji od dizelskega, ga je zelo ekonomično upravljati: zahteva malo vzdrževalnih del, stroški porabe goriva pa so zelo nizki.

“Vprašanje financiranja in zavarovanja električnega vozila bi bilo treba obravnavati že zelo zgodaj v postopku nakupa,” je pojasnila Tabitha Carpenter, podpredsednica finančnih storitev Renault Trucks. “Za naše stranke preučujemo in zagotavljamo finančno prilagojeno rešitev, ki jim bo omogočila optimalen nadzor nad njihovimi operativnimi stroški in jim omogočila, da samozavestno opravljajo svoje delo.”

Finančne rešitve se lahko razlikujejo od države do države, odvisno od lokalnih posebnosti in predpisov. Na voljo pa so v osnovi tri ponudbe glede na posebne potrebe in uporabo kupca:

§  Standardno obročno dobroimetje: stranka postane lastnik električnega tovornjaka ob koncu pogodbenega obdobja.

§  Finančni najemi: kupec se odloči za najem električnega vozila in po koncu pogodbenega obdobja lahko vozilo vrne ali kupi v zameno za plačilo njegove preostale vrednosti. Najem lahko kombiniramo z državnimi subvencijami ali davčnimi olajšavami, kot je dodatna amortizacija.

§  Operativni najemi: kupec se odloči za najem električnega vozila in ga vrne na koncu pogodbenega obdobja.

 

“Pričakujemo, da se bodo naše stranke najprej odločile za finančni ali operativni zakup namesto za standardni obrok, saj imajo malo izkušenj z električno tehnologijo,” je nadaljevala Tabitha Carpenter. “Pri podjetju Renault Trucks se s to tehnologijo ukvarjamo že deset let in že imamo izkušnje s trženjem in servisiranjem električnih tovornjakov. Naša Z.E. vozila so zanesljiva in imajo izjemne zmogljivosti; del naše vloge proizvajalca je, da jih financiramo.”

 

O finančnih storitvah Renault Trucks

Renault Trucks Financial Services je trgovsko ime družbe Volvo Financial Services Limited. Volvo Financial Services je globalna finančna podružnica skupine Volvo. Skupina Volvo je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev tovornjakov, avtobusov, gradbene opreme ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina ponuja tudi celovite rešitve za financiranje in storitve. Volvo Financial Services je bil ustanovljen leta 2001 s sedežem v Greensboroju v Severni Karolini v ZDA. Družba upravlja bruto kreditni portfelj v višini 173 milijard SEK, zaposluje več kot 1500 ljudi po vsem svetu in zagotavlja financiranje strank v 48 državah.

Set canonical URL
Off