Aktualno


 

12.06.2017

OPTIFUEL CHALLENGE 2017

Letošnje leto smo v Sloveniji prvič organizirali tekmovanje v varčni vožnji, ki je bilo namenjeno vsem voznikom Renault Trucks tovornih vozil. Namen dogodka je bilo predstaviti vlogo voznika, ki lahko bistveno pripomore k zmanjšanju porabe goriva. To nam je uspelo tekom kvalifikacijskih krogov in samega finala.

Preko dveh kvalifikacijskih krogov, ki so trajali 10 tednov, so se najbolj varčni vozniki kvalificirali na državno finale, ki je potekalo 10.6.2017 v Novem mestu.
V finale so se kvalificirali naslednji vozniki:

Ernad Ibrahimović T.L.Sirk d.o.o.
Boštjan Engel Eurotek d.o.o.
Senad Deljkič Petek Transport d.o.o.
Milan Zoran Znass d.o.o.
Predrag Lazarević Emilijan Fijavž d.o.o.
Zoran Krstič AP Borut Fijavž d.o.o.
Edhem Priteržnik Avto Kočevje d.o.o.
Gradimir Tasić Srebral d.o.o.
Janez
Skok Robert Hrvatin s.p.
Ervin Nemec Sever Transport d.o.o.
Tomaž Ličen BVS Šercer Bojan s.p.
Tomaž Koblar Tomaž Koblar s.p.
Aleš Božič G2M d.o.o.


Poleg tehnike vožnje, ki se je točkovala, so vozniki izpolnjevali tudi teoretični vprašalnik, ki pa je bil kontrolnega značaja. Vsi vozniki so pokazali izvrstne vozne sposobnosti in znanje na področju upravljanja vozila. Po tesnih izidih je bil končni vrstni red tekmovanja tak:

1- Tomaž Koblar Tomaž Koblar s.p.
2- Boštjan Engel Eurotek d.o.o.
3- Gradimir Tasić Srebral d.o.o.


Najbolj varčni voznik Slovenije je Tomaž Koblar iz podjetja Tomaž Koblar S.P.
Tomaž bo zastopal Slovenijo na velikem mednarodnem finalu, ki se bo odvijalo letos v oktobru v Španiji.

Oktober 2017: mednarodni finale

Najvarčnejši voznik iz vsake od 30 sodelujočih držav bo sodeloval v velikem mednarodnem finalu, ki bo potekal oktobra 2017. Finale bo potekal v dveh delih: sodelujoči bodo najprej odgovarjali na vprašalnik, s katerim se bo preverjalo njihovo znanje s področja varčne vožnje, sledila bo vožnja po odprti cesti z vozilom Renault Trucks T Optifuel, ki bo trajala približno štirideset minut. Zmagal bo voznik, ki bo porabil najmanj goriva in hkrati ohranil največjo možno komercialno hitrost.

Seznam 30 držav tekmovalk:

Alžirija, Belgija, Bolgarija, Čile, Estonija, Finska, Francija, Hrvaška, Italija, Izrael, Latvija, Litva, Luksemburg, Madžarska, Maroko, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Republika Češka, Romunija, Slovaška, Slovenija, Srbija, Španija, Švica, Tunizija, Ukrajina, Združeno kraljestvo.