Aktualno


 

06.07.2020

RENAULT TRUCKS GRADI MREŽO ZA RECIKLIRANJE

JULIJ 2020 Renault Trucks krepi svoj prehod v krožno gospodarstvo in razvija mrežo z Indro za recikliranje in ponovno uporabo delov tovornjakov. Oba partnerja izvajata enoletno predhodno študijo, katere zaključki bodo objavljeni jeseni.

Predsednik Renault Trucks Bruno Blin in Loïc Bey-Rozet, izvršni direktor podjetja Indra Automocyc Recycling, sta 2. julija 2020 podpisala pismo o nameri, v katerem so določeni pogoji sodelovanja med proizvajalcem tovornjakov in strokovnjakom za recikliranje avtomobilov pri oblikovanju mreže za recikliranje, ponovno uporabo in predelavo delov tovornjakov. Oba partnerja zaključujeta enoletno študijo, izvedeno s finančno podporo ADEME in pomočjo družbe CIDER Engineering, partnerja Indre, specializiranega za demontažo težke opreme.

Cilj študije je prepoznati ključne dejavnike in kriterije uspeha, potrebne za vzpostavitev te vrste komercialno usmerjenega omrežja. Podrobna analiza trga, distribucijskih shem in metod za razstavljanje tovornjakov bo proizvajalcu in strokovnjaku za recikliranje vozil omogočila, da pripravijo pozitivne zaključke, ki bodo nato predloženi ADEME oktobra 2020.

Od julija 2020 bodo Renault Trucks in Indra Automobile Recycling začeli reciklirati tovornjake v večjem obsegu.
Pet avtomobilskih centrov za recikliranje avtomobilov Indra bo letos poleti prevzelo 15 vozil Renault Trucks.

Po čiščenju in umerjanju bodo dele kupcem ponudili prek mreže serviserjev in prodajalcev Renault Trucks. Preostali material iz razstavljanja bo recikliran.

Podrobnosti na povezavi Renault Trucks is building its network for recycling and reusing truck parts with Indra