Aktualno


27.10.2014

Renault Trucks T Optifuel

Renault Trucks T je odslej na razpolago v različici Optifuel

Renault Trucks T OPTIFUEL: CELOVIT PRISTOP K ZNIŽEVANJU PORABE GORIVA

Renault Trucks T je odslej na razpolago v različici Optifuel. Njen namen je zagotoviti celovit  pristop k zniževanju porabe goriva že od prvega prevoženega kilometra dalje in združuje prednosti vozila Renault Trucks T, aerodinamične opreme, inteligentnih tehnologij in izbranih storitev.

Dizelsko gorivo za prevoznike predstavlja enega največjih stroškov, zato je Renault Trucks že pri sami zasnovi svoje ponudbe vozil T varčevanju z gorivom namenil posebno pozornost. Kabina edinstvene oblike  in posamezni elementi pogonskega sklopa so bili zasnovani z namenom zmanjšanja porabe goriva, da  bi vozilo postalo pravi ključ do uspeha.

Renault Trucks kot pionir na področju zmanjševanja porabe goriva nadaljuje v smeri, ki jo je začrtal že leta 2009 z vozilom Renault Premium Optifuel, in predstavlja serijo vozil Renault Trucks T Optifuel, ki povezuje vozilo z najboljšimi tehnologijami  s posebno ponudbo storitev. Zahvaljujoč se celoviti ponudbi Renault Trucks T Optifuel prevoznik varčuje z gorivom ves čas uporabe vozila in že od prvega prevoženega kilometra dalje.

Učinkovitost na področju porabe goriva se začenja s pravilno konfiguriranim vozilom. Renault Trucks T Optifuel je na voljo v dveh različicah, DTI 11 s 430 KM in DTI 11 s 460 KM, serijsko pa ponuja vso aerodinamično opremo, ki omogoča čimboljši prodor vozila skozi zrak:

  • strešne in bočne spojlerje
  • deflektorje, vgrajene v žaromete
  • podaljške vrat
  • bočne zapore na podvozju


Prav tako je serijsko opremljen z vrsto inteligentnih tehnologij, združenih v paketu Fuel eco, kot so:

  • onemogočen način power,
  • funkcija reguliranja hitrosti eco cruise control z načinom nadzorovanega prostega teka Optiroll,
  • zračni kompresor z izključevanjem in vključevanjem glede na obremenitev motorja,
  • črpalka servomehanizma  s spremenljivim pretokom,
  • samodejna ustavitev motorja


V osnovi je vozilo konfigurirano s hitrostjo, omejeno na 85 km/h.

Zaradi optimizacije teže je v vozilo Renault Trucks T Optifuel vgrajenih več aluminijastih elementov (rezervoarji za zrak, rezervoarji za gorivo, platišča, nosilec DFR - nosilec naprave za zaviranje prikolice).  Vozilo je opremljeno tudi s pnevmatikami z nizkim kotalnim uporom.

Tukaj si lahko preberete selotno sporočilo za javnost.