Aktualno


 

19.04.2021

RAZVOJ RENAULT TRUCKS T, T HIGH, C & K 2021: BOLJ UDOBNI, ZANESLJIVI IN UČINKOVITI

Renault Trucks leta 2021 nadgrajuje svojo ponudbo T, T High, C in K, kar prinaša velike izboljšave na področju udobja pri vožnji, udobja v vozilu, varnosti in produktivnosti. Po popolni prenovi proizvajalčevih linij leta 2013, je to najpomembnejši razvoj tovornih vozil.

  • Drznejša zunanjost

Leta 2021 Renault Trucks spreminja zunanjo zasnovo svojih vozil in sprejema bolj samozavesten slog, zlasti glede žarometov, ki so bili pomanjšani, da bi povečali barvno površino spodnjega dela karoserije. Nova satasta rešetka dopolnjuje modernejši in elegantnejši videz Renault Trucks 2021.

 

  • Izboljšano udobje v vozilu in pri vožnji

Nov večsmerni volanski drog

Vozila so opremljena z novim triosnim nastavljivim volanskim drogom. To voznikom omogoča, da si prilagodijo vozniški položaj, ki jim najbolj ustreza glede na morfologijo, zahteve misije ali osebne želje.

Prilagoditev je možna z enim samim nožnim gumbom za nastavitev položaja in nagiba volana. Nastavitev z obema rokama na volanu in takojšnje zaklepanje zagotavljata natančnost in varnost. Poleg tega je novost tudi gumb za zagon - start.

Novi modularni sedeži

Voznik za volanom preživi povprečno devet ur na dan. Pomembno je, da sedeži ostanejo udobni skozi celotno življenjsko dobo vozila in so primerni za vsakega voznika. Renault Trucks je preoblikoval svojo ponudbo sedežev in ponuja modularno rešitev za popolno prilagodljivost glede nastavitev, izbire kombinacij in možnosti. Proizvajalec je zasnoval vzdržljivejši tekstil, ki je sposoben prenesti številne vsakodnevne vzpone v kabino in iz nje. Kot opcija je na voljo tudi usnjena različica.

Povečana zmogljivost shranjevanja

Nova različica Renault Trucks T, T High, C in K iz leta 2021 ponuja tudi številne rešitve za shranjevanje.

Renault Trucks je dodal držalo za tablični računalnik in pametni telefon, nameščeno na doseg voznika, ki hkrati omogoča dostop do več naprav in jih polni prek dveh vtičnic USB-C. Dodan je tudi nov predal za shranjevanje dokumentov A4.

Na sovoznikovi strani imajo vozila dva prostora za shranjevanje s skupno prostornino 7 litrov (vključno z 2-litrskim hladilnikom).

Prenovljen prostor za spanje

Tovornjak ni samo voznikovo delovno orodje, ampak tudi kraj, kjer počiva in spi. Kakovost ležišča je torej ključnega pomena. Za dobro počutje voznika in večjo življenjsko dobo opreme je Renault Trucks povečal debelino vzmetnice pograda "Serenity" za 13 odstotkov, podvojil število vzmeti ter zagotovil optimalno podporo zaradi boljše razporeditve telesne teže. Kot možnost lahko dodate pralno blazino iz spominske pene. Vzmetnica je ločena od podstavka, kar omogoča uporabo rjuh po meri.

Za večje udobje sta na pograd dodani tudi dve vtičnici USB-C, da olajšata polnjenje elektronskih naprav, hkrati pa sta vozniku med počitkom pri roki.

Renault Trucks je poskrbel za kakovostnejše ozvočenje v kabini in se povezal s francoskim proizvajalcem Focal za dobavo hi-fi opreme in zvočnikov.

 

  • Povečana varnost za voznike, njihove tovore in udeležence v prometu

Visoka raven varnosti za voznike in udeležence v prometu je bila osrednji poudarek pri razvoju serij Renault Trucks T, T High, C in K.

Novi Renault Trucks T, T High in C so serijsko opremljeni z LED lučmi. Ker so bližje naravni svetlobi, LED luči voznikom omogočajo boljše dojemanje kontrastov in barv. To bistveno izboljša nočno vidljivost in s tem varnost. Druga prednost LED tehnologije je njena zanesljivost in dolgoživost. Življenjska doba LED luči je do tridesetkrat daljša od običajne žarnice.

Dodatne LED luči so nameščene tudi na notranji strani vrat, da osvetlijo prag za večjo varnost voznika ob nočnem vstopu in izstopu iz vozila.

Za optimalno varnost voznikov, njihovega tovora in udeležencev v prometu so na voljo tudi številne rešitve, vključno z mehansko protivlomno napravo (varnostno zaklepanje vrat), kamerami in senzorji prisotnosti ter dodatno zasteklenimi vrati, ki zagotavljajo odlično vidljivost pešcev in kolesarjev.

Pomembna novost je uporaba zasilne parkirne zavore. Ta s samodejnim aktiviranjem in zaustavitvijo tovornjaka zmanjša tveganje za nepričakovano premikanje vozila, ko voznik zapusti kabino.

 

  • Zmanjšana poraba goriva in optimizirano vzdrževanje

3% prihranek goriva

V prvi vrsti je izboljšana aerodinamika kabine okoli prednje maske. Dodani so podaljški kolesnih lokov za izboljšanje pretoka zraka.

Drugič, vozila so opremljena z novo tehnologijo za nadaljnje zmanjšanje porabe goriva. Sem spadata nova različica satelitsko podprtega tempomata Optivision in optimiziran sistem tempomata z dvema izbirnima načinoma vožnje. 'Eco on' je privzeti način in optimizira porabo goriva s prilagajanjem pospeševanja, prestavljanja, tempomatom in pojemkom, medtem ko "Eco off" voznikom omogoča, da spremenijo način vožnje. Kazalnik voznikom v realnem času prikazuje informacije o njihovem načinu vožnje; večje kot je število listkov, bolj varčna je vožnja.

Nova funkcija "Pulse and Glide" dodatno izboljša porabo goriva z ohranjanjem hitrosti vozila okoli nastavljene vrednosti tempomata (+/- 2 km / h).

Poleg tega so nova vozila Renault Trucks T in T High serijsko opremljena s pnevmatikami razreda A, ki so z vidika varčnosti z gorivom najbolj učinkovite na trgu.

 

  • Vozila, ki jih podpirajo nove ponudbe storitev

Optimizirano vzdrževanje zahvaljujoč Excellence Predict

Renault Trucks je razvil novo tehnologijo za redno posodabljanje programske opreme vozila - v času, ki ga zahteva stranka - brez potrebe po obisku delavnice.

Ta nova tehnologija je del ponudbe vzdrževanja " Excellence Predict ", ki proizvajalcu omogoča, da ukrepa, preden pride do okvare in tako svojim strankam zagotovi večjo mirnost in stalno razpoložljivost vozila.

V praksi ponudba " Excellence Predict " zagotavlja:

- Povezani načrt vzdrževanja, popolnoma prilagojen uporabi vozila.

- Nadzor glavnih obrabnih komponent, kot so akumulator, diski sklopke in zavorne ploščice.

- Inovativna tehnologija preprečuje okvare v realnem času za 80 odstotkov komponent, ki bi lahko povzročile izpad.

- Skupno sodelovanje med podjetjem Renault Trucks in njegovo mrežo omogoča proaktivno upravljanje vzdrževanja vozil. Načrtovanje združenih posegov optimizira čas izpada.

Racionalizacija obiskov delavnic s storitvami oddaljenega posodabljanja

Poleg tega lahko strokovnjaki iz mreže Renault Trucks izvedejo predhodno diagnostiko, posodobitve funkcionalnosti in daljinske prilagoditve na vozilih. To optimizira število obiskov delavnice.

Podaljšani intervali menjave olja do 150.000 km

Odvisno od uporabe in prevoženih kilometrov se lahko intervali menjave olja za vozila, opremljena s 13-litrskimi motorji Euro VI, podaljšajo na 150.000 km ali 18 mesecev. To prispeva k nižjim pogodbenim stroškom vzdrževanja (dela in delov), optimizaciji urnikov vzdrževanja z manj servisnimi postanki in k dodatnim prihrankom goriva.