Transportne rešitve

Alternativni viri energije: Naša vizija

2min
Renault Trucks T on the road

Naša vizija

Alternativni viri energije Renault Trucks

Naš manifest

Emisijski standardi za tovornjake so več let pred emisijskimi standardi za avtomobile. Trdni delci, NOx in vse druge onesnaževalne emisije so bile zmanjšane skoraj do ničle, zlasti z veljavnim standardom Euro VI-D. Zamenjava stare generacije vozil z novejšimi je torej pomemben vzvod za zmanjšanje onesnaženosti zraka.

Boj proti globalnemu segrevanju in zmanjševanje emisij toplogrednih plinov sta postala glavna skrb. Zmanjševanje emisij CO2 je nova prednostna naloga naše industrije.

Popolne alternative, ki bi učinkovito nadomestila dizelsko gorivo v vseh aplikacijah in na vseh trgih, ni. Naša naloga je, da predlagamo pravo prometno rešitev na pravem mestu in s pravo energijo.

Dizel kot profesionalno gorivo ostaja dober odgovor na potrebe prometne industrije, zlasti za regionalni in mednarodni prevoz, za katerega bo še dolga leta ostal prevladujoče gorivo. Izključitev "samo dizelskega" ne pomeni izključitve dizelskega goriva.

Najboljša rešitev za zmanjšanje okoljskega odtisa prevoza na dolge razdalje je, da ostanemo osredotočeni na zmanjšanje porabe goriva. Tudi biogoriva naslednje generacije, zlasti sintetična parafinska goriva (HVO, XTL ...), bodo pripomogla k nadaljnjemu zmanjšanju emisij CO2.

Za krajše razdalje ali bližje urbaniziranim območjem je stisnjen zemeljski plin (CNG) zrel odgovor na izzive prometne industrije. Prispeva k izboljšanju kakovosti zraka v mestih in je preizkušena rešitev. Vendar pa zemeljski plin ostaja prehodna energija, saj družba pričakuje preboj na področju emisij v primerjavi z dizelskim gorivom.

Končna prometna rešitev za mestna območja mora doseči ničelne emisije. Elektromobilnost je vsekakor NAJ rešitev za uporabo v mestih in bo od leta 2025 obvezna. Renault Trucks je z več kot 10 leti obsežnih razvojnih dejavnosti in sodelovanja s strankami na tem področju pripravljen, da električni tovornjaki postanejo nov standard za mesta.

Set canonical URL
Off