Transportne rešitve

Krožno gospodarstvo Renault Trucks

5min
T Robust

Vse večja ozaveščenost o trajnosti in pridobivanju materialov spodbuja vsa podjetja, da pregledajo svoje prakse in prakse svojih dobaviteljev. Pri Renault Trucks smo zavezani trajnostnemu prevozu blaga in smo ponovno preučili celoten življenjski cikel naših tovornjakov, da bi podaljšali njihovo življenjsko dobo in zmanjšali zastarelost. Rezultat te poteze je prenovljena ponudba rabljenih vozil in rezervnih delov, saj se uporabljajo obnovljeni deli. To je eden od številnih ukrepov v našem pristopu k doseganju brezogljičnega prometa.

Načela krožnega gospodarstva

Ne glede na sektor krožno gospodarstvo temelji na preprosti filozofiji: ukrepati tako, da je vsak izdelek, ki se uporablja v proizvodnji, vir. To ne pomeni le boljšega ravnanja z odpadki, temveč tudi njihovo omejevanje in celo popolno odpravo. Krožno gospodarstvo temelji na pozitivni zanki: ponovno uporabite vse, kar se lahko uporabi, med prvotno uporabo ali po predelavi. Neuporabne komponente se reciklirajo, v največji možni meri ponovno predelajo.

Njegovo delovanje določajo tri glavne osi:

  • Eko-dizajn: vključuje celoten življenjski cikel, od faze načrtovanja blaga, procesov ali storitev, pri čemer se čim bolj zmanjša njihov vpliv in poskrbi za recikliranje vseh nastalih odpadkov;

  • spreminjanje vedenja potrošnikov: s podaljševanjem obdobja uporabe in spodbujanjem odgovornejše potrošnje;

  • ravnanje z odpadki in recikliranje.

Renault Trucks je v okviru svoje popolne zavezanosti razvoju trajnostnega in razogljičenega prometa na novo razmislil o življenjskem ciklu svojih gospodarskih vozil, pri čemer je uporabil krožno logiko.

Trije stebri krožnega gospodarstva v družbi Renault Trucks

Pri vsakem novem tovornjaku, zasnovanem v podjetju Renault Trucks, so upoštevane najnatančnejše podrobnosti v zvezi z njegovo življenjsko dobo in možnostmi recikliranja sestavnih delov.

Regeneracija, ponovna uporaba in reciklirajte so trije stebri naše vizije krožnega gospodarstva.

R ROBUST

obnovite tovornjake, da podaljšate njihovo življenjsko dobo.

Ko se tovornjaku izteče prva ali druga življenjska doba pri stranki, ga vrnemo v naše omrežje. Obdelamo ga, da ga obnovimo in "regeneriramo", pri čemer opravimo strog 200-točkovni pregled. Pregled temelji na tehničnih točkah (pogonski sklop, sistem za nadzor emisij itd.) in varnostnih komponentah (zavore, vzmetenje, osvetlitev itd.). Vse skupaj se potrdi s cestnim preskusom. Na koncu se zamenjajo vsi sestavni deli, ki jih je treba zamenjati, vgrajena programska oprema pa se posodobi na najnovejšo razpoložljivo različico. Tovornjak je v celoti obnovljen in vrnjen v skoraj novo stanje, dobi oznako SELECTION in garancijo, ki jo je potrdil Renault Trucks.

T X-ROAD mosaïque

Ponovna uporaba rabljenih tovornjakov v tovarni rabljenih tovornjakov: proizvodni obrat, ki daje novo življenje gospodarskim vozilom

Tovarna rabljenih tovornjakov se nahaja v mestu Bourg-en-Bresse v Franciji. Prizadeva si doseči podoben cilj: podaljšati življenjsko dobo izdelkov. Ponuja predelave ali popolne predelave tovornjakov, da jih prilagodi zahtevam trga ali strank. Primeri vključujejo predelavo tovornjaka na biodizel B100 za 100-odstotno uporabo repičnega olja ali celo predelavo na 100-odstotno električno energijo.

Used trucks factory

Tovarna rabljenih tovornjakov izvaja tudi radikalnejše predelave za podaljšanje življenjske dobe vozil, tako da jih prilagodi drugim aplikacijam ali panogam: to je še posebej pogosto za tovornjake Renault Trucks T X-Road, T P-Road, T X64 in T X-Port. Ekipe za skupni evropski trg in na mednarodni ravni obnavljajo rabljena vozila, da bi zagotovile vozila po meri za sektorje prevozov na dolge razdalje, dostave na gradbišča in distribucije. Vozila, ki so bila namenjena francoskemu trgu, se lahko na primer okrepijo in prilagodijo za uporabo v Afriki ali na Bližnjem vzhodu. Tudi cestni vlačilec se lahko predela v togo vozilo.

Postopki preoblikovanja se izvajajo v tovarni rabljenih tovornjakov v skladu s postopkom industrijske proizvodnje in nadzora kakovosti, ki je primerljiv s tistim, ki se uporablja pri proizvodnji novega vozila. S tem se podaljša življenjska doba tovornjaka ali omogoči ponovna uporaba njegovih sestavnih delov, s čimer se omeji vpliv na okolje.

Recikliranje namesto zamenjave: izmenjava

Pri Renault Trucks lahko izkoristite standardno storitev zamenjave. Ko se življenjska doba sestavnega dela tovornjaka izteče, ne glede na to, ali gre za okvaro ali poškodbo, se lahko namesto nakupa novega nadomestnega dela odločite za obnovljen enakovreden del z garancijo. Postopek obnove delov poteka v našem proizvodnem obratu Renault Trucks v Franciji.

Ob prihodu se deli v celoti razstavijo, vsako komponento pa pregledajo posebne ekipe. Nerazgradljivi sestavni deli se reciklirajo, drugi pa se očistijo in obnovijo za ponovno uporabo. Postopek potrjevanja in tehnične specifikacije za te postopke in dele so skladni z najstrožjimi standardi zanesljivosti, varnosti in varstva okolja. Industrijska obnova in specifikacije, preizkušene na merilnem mestu, pomenijo, da se ohranijo prvotne zmogljivosti tovornjaka. Na novo obnovljeni deli so podvrženi enakim preskusom kakovosti kot novi deli. Po potrditvi se deli lahko namestijo na tovornjak, da začne svoje drugo življenje. Standardni zamenljivi deli zagotavljajo enako zmogljivost kot deli originalne opreme in imajo enako mednarodno 2-letno garancijo. Na voljo je več kot 2 000 delov, ki pokrivajo vse sisteme: dele motorja in menjalnika ter glavne sestavne dele, zavorne sisteme, sklopke, alternatorje, zaganjalnike, električne in elektronske sisteme, krmiljenje in vzmetenje, hlajenje itd.

Prednosti so dvojne:

  • Predvsem finančne, saj imate na voljo del, ki je enake kakovosti kot nov del, vendar po nižji ceni.

  • Je tudi okolju prijazen.

Kaj je lahko boljšega kot podpisati se pod trajnostni razvojni proces in hkrati prihraniti denar? Proizvodnja obnovljenih delov ima 60 % manjši vpliv na okolje kot proizvodnja novih delov! Spodbuja odgovornejšo potrošnjo, podaljšuje obdobje uporabe vaših vozil in njihovih delov ter hkrati omejuje nastajanje odpadkov.

Recikliranje velja tudi za litij-ionske baterije, vgrajene v električna vozila, ki jih prodajamo. Te se lahko ponovno uporabijo v drugem sektorju, na primer za pomoč pri delovanju vetrnih turbin, ali pa se reciklirajo.

Naša tovorna vozila je mogoče v 95 % reciklirati in v 98 % predelati v skladu s standardom ISO 22628.. vsak del je označen, da ga boste lažje usmerili v ustrezen obrat za recikliranje. Deli, za katere velja evropska zakonodaja REACH, ki se nanaša na proizvodnjo in uporabo kemičnih snovi, so sistematično evidentirani in označeni ustreznim organom.

S tem globalnim procesom in številnimi praktičnimi ukrepi, sprejetimi za uresničitev načrtov, smo postali pionirji v krožnem pristopu k ponudbi gospodarskih vozil in si zagotovili vodilni položaj pri prehodu na trajnostni promet. Ne oklevajte in se obrnite na naše strokovnjake za pomoč pri lastni poti energetskega prehoda.

Strinjam se, da bo družba Renault Trucks z oddajo tega obrazca shranila in hranila moje osebne podatke toliko časa, kolikor bo potrebno za oceno posredovanih informacij in da me bo lahko ponovno kontaktirala v zvezi s to posebno temo. Moji podatki se lahko posredujejo tudi partnerjem in distributerjem družbe Renault Trucks, ki bodo lahko obravnavali moje povpraševanje.
Set canonical URL
Off