Poročilo

Lizing električnih tovornjakov je priročen, okolju prijazen in stroškovno učinkovit

Zeleni viri energije

3min
Renault Trucks E-Tech range

Jean Francesco Hächler je vodja pri Renault Trucks Financial Services. Strankam Renault Trucks - vključno s Carlsbergom - ponuja nabor lizing rešitev, ki prinašajo proračunske in operativne koristi.

"Živim in delam v Zürichu, enem od svetovnih bančnih in finančnih središč. Podobno kot v preostali Švici se tudi v mojem mestu mestni promet usmerja k rešitvam e-mobilnosti, da bi izboljšali kakovost življenja v mestnem središču in zmanjšali skupne emisije CO2. Osebno lahko samo pozdravim ta trend k čistejšim, energetsko učinkovitejšim in tišjim prometnim rešitvam, ki so združljive z energijo iz obnovljivih virov.

electric truck leasing Renault Trucks Financial services
Z električnimi tovornjaki financiram ekološko mobilnost

Moje delo v podjetju Renault Trucks Financial Services vključuje pripravo finančnih rešitev za podjetja, ki želijo v svoj vozni park dodati enega ali več električnih tovornjakov. Skoraj vedno priporočam zakup namesto neposrednega nakupa. Glede na skupne stroške lastništva (TCO) električnih tovornjakov je lizing finančno veliko bolj smiseln. Kakšne so torej prednosti za stranke Renault Trucks Financial Services*? Vse, kar morajo storiti, je voziti; za vse drugo poskrbimo mi! Preprosto povedano, Renault Trucks prevzame odgovornost za vzdrževanje. Če se pojavi najmanjša težava s tovornjakom, proizvajalec poskrbi zanjo in vozilo v najkrajšem možnem času vrne na cesto: to predstavlja pravi mir v duši.

 

E-mobilnost postaja ključna za pridobivanje novih naročil

Prevozniki, ki uporabljajo električne tovornjake, imajo tudi zelo praktične finančne koristi. Poleg koristi, ki jih prinaša podoba podjetja - ekološka mobilnost je vse pomembnejša v vseh industrijskih sektorjih in postaja ključna za pridobivanje novih naročil - ni treba plačevati cestnega davka. V Švici so na primer električni tovornjaki v celoti oproščeni cestnega davka, kar pomeni prihranek v višini 20.000 Chf (18.980 EUR) za tovornjak, ki na leto prevozi 35.000 kilometrov (21.750 milj).

To je bil vsekakor dejavnik za Carlsberg, ko je podjetje februarja letos z Renault Trucks podpisalo veliko pogodbo za 20 tovornjakov D Wide Z.E. s 26 tonami. Ta 100-odstotno električna vozila bo upravljala Carlsbergova švicarska podružnica, pivovarna Feldschlösschen. Vseh 20 tovornjakov bo dnevno prevozilo od 100 do 200 kilometrov (60-125 milj) in oskrbovalo stranke pivovarne iz njenih 15 logističnih centrov. Osebno sem zelo ponosen, da sem lahko sodeloval pri urejanju financiranja te zgodovinske pogodbe."

*Renault Trucks Financial Services je finančna in zavarovalniška služba družbe Renault Trucks, hčerinske družbe skupine Volvo.

Profil

Jean Francesco Hächler, vodja in strokovnjak za posebne posle lizinga, je magistriral iz korporativnih financ na Univerzi uporabnih znanosti in umetnosti v Luzernu. Svojo poklicno pot je začel pri banki Credit Suisse leta 2001. Po šestih letih, ki jih je preživel v podjetju Xerox Leasing, se je leta 2017 pridružil podjetju Renault Trucks Finance. Med njegovimi uspehi je ureditev financiranja, ki je skupini Carlsberg omogočilo sklenitev pogodbe za 20 26-tonskih tovornjakov Renault Trucks D Wide Z.E.

Jean Francesco Hachler
Set canonical URL
Off