Sporočila za javnost

5min
Renault Trucks Totem
ITT Hub CV Foucs

Pred dogodkom Innovation & Technology v Transport Hub (ITT Hub) 2021, ki bo maja prihodnje leto, ITT Hub na svojem spletnem mestu objavlja podkast, ki določa dnevni red in vas popelje v samo središče dogajanja v industriji. Pogovori z vodilnimi v prometni industriji, ki razpravljajo o nedavnem in prihodnjem razvoju ter priložnostih.

ITT Hub 2021 je nov dogodek, ki se osredotoča na prometno in inovacijsko tehnologijo za upravljavce voznih parkov in oblikovalce politik in ga vodi organizacija Logistics UK (nekdanja FTA). Na kombinirani notranji in zunanji razstavi bodo predstavljeni interaktivni prikazi in demonstracije več kot 6 000 upravljavcev komercialnih voznih parkov in proizvajalcev, na njej pa bo potekala tudi konferenca Logistika prihodnosti z več kot 100 uglednimi govorci.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Matthew Eisenegger, glavni urednik revij CV Driver Magazine in FORS the Standard Magazine, se v drugi epizodi serije podkastov CV Focus pogovarja s Carlosom Rodriguesom, direktorjem Renault Trucks UK & Ireland, o elektromobilnosti in pospeševanju, ki ga ta del industrije doživlja v zadnjem času, tudi v težkih časih COVID.

Carlos s poslušalci deli, zakaj naj ne čakajo več in začnejo svojo pot do elektromobilnosti. "Tehnologija je drugačna, način vodenja dejavnosti in vzdrževanje vozil sta drugačna. Stranke, ki se bodo na vse to začele privajati zdaj s preusmeritvijo dela svojega voznega parka na električna vozila, bodo v bližnji prihodnosti, ko bodo to zahtevali predpisi, politike in vse več strank, pripravljene na popolnoma električno vožnjo."

Matthew se poglobi v teme, ki bi lahko pri upravljavcih, ki razmišljajo o prehodu na električna vozila, sprožile vprašanja glede potrebnih naložb v infrastrukturo v njihovih prostorih, primerjave stroškov med dizelskimi in električnimi vozili, razpoložljivosti serije Renault Trucks, obljube 10-letne električne baterije, pa tudi ponudbe storitev, vzdrževanja in financiranja.

Ker se Renault Trucks osredotoča predvsem na popolnoma električna vozila, Carlos pojasnjuje, kam sodijo vozila na vodik, ki niso konkurenčna, temveč v veliki meri dopolnjujejo popolnoma električna vozila. Navsezadnje je vodik, kot pravi, "elektromobilnost, s to razliko, da elektriko proizvajate z gorivom med vožnjo".

Čeprav se zavedata, da to obdobje COVID ni bilo le zelo zahtevno, temveč tudi žalostno za številne prijatelje in družine, Matthew in Carlos poudarjata nekatere pozitivne učinke, ki so iz tega izšli za industrijo. Ljudje v velikih mestih so doživeli boljšo kakovost zraka in bodo iskali načine, kako to nadaljevati. Ljudje so pravtako imeli čas za resen razmislek o elektromobilnosti kot načinu za prihodnost svojega podjetja. Stranke želijo storiti pravo stvar za prihodnost, planet in prihodnje generacije. Veliko jih bo podizvajalcev velikih organizacij, ki bodo imele obveznosti glede emisij CO2 in politike, ki se jih bodo morale držati, da bi ohranile skladnost svojega poslovanja ter zadovoljile svoje delničarje in stranke. S prehodom na elektriko lahko podjetja stopijo v ospredje in v prihodnosti utrdijo svoje poslovanje.

Če želite poslušati celoten podkast, obiščite spletno mesto ITT Hub ali poslušajte na Spotifyju.

Set canonical URL
Off