Sporočila za javnost

MESTNA MOBILNOST: URBY PRIDOBIL 20 ELEKTRIČNIH VOZIL RENAULT TRUCKS D Z.E.

2min
1

Urby, specialist za logistiko od prvega do zadnjega kilometra ter hčerinsko podjetje La Poste Group in Banque des Territoires, vlaga v floto brez emisij. Naročil je 20 električnih Renault Trucks D Z.E. vozil, namenjenih mestni distribuciji, ki bodo od leta 2022 vozila v 15 francoskih mestih.

Da bi zadovoljil naraščajoče povpraševanje svojih strank in poostritev mestnih predpisov, zlasti postopno uvedbo območij z nizkimi emisijami (LEZ), Urby, specialist za logistiko od prvega do zadnjega kilometra, kupuje floto povsem električnih vozil Renault Trucks.

Urby se je odločil za 20 Renault Trucks D Z.E. 4x2 16-tonskih tovornjakov. To izbiro so spodbudili preverjena tehnologija Renault Trucks, obseg delovanja vozila, ki je v skladu z zahtevano uporabo, in vzdrževanje, ki ga zagotavlja specializirano omrežje proizvajalca.

Teh 20 električnih tovornjakov bo od leta 2022 začelo obratovati v približno 15 mestih v Franciji, med drugim v Parizu, Lyonu, Bordeauxu, Lillu in Nantesu.

Renault Trucks D Z.E. je popolnoma primeren za mestno uporabo, saj ima dostop do vseh mestnih območij, tudi tistih z najožjimi ulicami ali z omejitvami prometa, in opravlja dostavo brez emisij lokalnih onesnaževal ali povzročanja hrupa.

"Verjamemo, da je prihodnost dostavnih podjetij v zelenih rešitvah," je pojasnil Frédéric Delaval, izvršni direktor mreže Urby. "Naš cilj je na novo in celo oživiti dobavo blaga z okoljskega vidika. Zaradi velike nosilnosti je popolnoma električni Renault Trucks D Z.E. ključni akter na trgu inovativnega prevoza blaga."

Predsednik družbe Renault Trucks Bruno Blin je navdušen nad partnerstvom z Urbyjem. "Tukaj pri Renault Trucks je boj proti globalnemu segrevanju naša prednostna naloga. Verjamemo, da električna mobilnost zagotavlja trajnost našega okolja in prihodnjih generacij. To zahteva poglobljeno preobrazbo prometne industrije, ki jo morajo proizvajalci in prevozniki izvesti skupaj. Z uvedbo teh 20 popolnoma električnih tovornjakov v Franciji, Urby in Renault Trucks vodita to spremembo."

Renault Trucks, ki se zavezuje, da bo do leta 2050 dosegel ogljično nevtralnost v skladu s pariškim sporazumom, je do leta 2025 postavil cilje, da bo 10% njegove proizvodnje električne, do leta 2030 pa 35%. Do leta 2040 bodo vsa Renault Trucks vozila 100% fosilna brez goriva.  

Tehnične značilnosti 20-ih Renault Trucks D Z.E. URBY

- 16-tonska GVWR - 16,7 tone tehnične teže. - 185 kW električni motor (130 kW neprekinjene moči) - Največji navor elektromotorja: 425 Nm - Dvostopenjski menjalnik - Shranjevanje energije: litij-ionske baterije 4x66 KWh - Delovni doseg: do 250 km - Karoserija kombija z 18-palčnimi prtljažnimi vrati.

Set canonical URL
Off