Share

Sporočila za javnost

PRVI V EVROPI: PIVOVARNA FELDSCHLÖSSCHEN PREJELA KLJUČE 20 ELEKTRIČNIH VOZIL RENAULT TRUCKS

Elektromobilnost

2min
1

Renault Trucks in Feldschlösschen, švicarska pivovarna iz skupine Carlsberg, sta se oprijemljivo zavezala ogljično nevtralni mobilnosti: Renault Trucks je v sredo, 25. avgusta 2021, predal ključe 20 električnih vozil. Oba partnerja sta oznanila nastop te zgodovinske pogodbe:

Predsednik uprave Feldschlösschen Thomas Amstutz je izjavil: "Teh 20 električnih vozil družbe Renault Trucks predstavlja pravi mejnik za podjetje Feldschlösschen na poti do CO2 nevtralne logistike. Kot vodilni švicarski distributer pivovarn in pijač izdelujemo svoja piva in pijače na okolju prijazen način in na enak način jih dostavimo tudi našim strankam. "

Bruno Blin, predsednik Renault Trucks, je dodal: "Renault Trucks veliko vlaga v reševanje izzivov podnebnih sprememb. Ponosen sem, da so naše stranke po današnjem zgledu Feldschlösschen skupaj z nami. Skupaj si prizadevamo, da bi trajnostni promet postal resničnost."

PRODUKTIVNOST V KOMBINACIJI Z UČINKOVITOSTJO V BORBI PROTI GLOBALNEM SEGREVANJU

Feldschlösschen je pred nekaj meseci prevzel večino 26-tonskih Renault Trucks D Wide Z.E. vozil. Tovornjaki, izdelani v obratu Renault Trucks v Blainville-sur-Orne v Normandiji, poskrbijo za distribucijo iz dvanajstih logističnih mest podjetja različnim švicarskim strankam. Skupaj so prevozili že 66.000 km in prepeljali 9.300 ton blaga.

Zahvaljujoč tem električnim vozilom Renault Trucks bo Feldschösschen na leto prihranil 240 ton CO2 v primerjavi z dizelskimi tovornjaki.