Share

Sporočila za javnost

RENAULT TRUCKS RAZKRIVA SVOJ NOVI MESTNI TOVORNJAK: POVSEM ELEKTRIČEN Z NIZKO KABINO D WIDE Z.E. LEC

Elektromobilnost

2min
1

Vozni park električnih tovornjakov Renault Trucks se širi z evropskim lansiranjem D Wide Z.E. (kabina z nizkim vhodom). To popolnoma električno vozilo je opremljeno z novo nizko kabino, posebej zasnovano za olajšanje zbiranja odpadkov in zaščito varnosti upravljavcev in ranljivih udeležencev v prometu.

Z vozili od 3,5 do 26 ton Renault Trucks ponuja najobsežnejšo paleto električnih tovornjakov na trgu. Proizvajalec svojo ponudbo dodatno širi s predstavitvijo D Wide Z.E. LEC (kabina z nizkim vhodom). Ta nizka kabina je bila posebej zasnovana tako, da ustreza zahtevam sektorja zbiranja gospodinjskih odpadkov, olajša delo upravljavcev in optimizira njihovo varnost, udobje in nenazadnje učinkovitost.

Renault Trucks D Wide Z.E. LEC je opremljen tako, da operaterjem omogoča enostaven in varen dostop do vozila. Vhod v kabino je 200 mm nižji kot pri standardnem razdelilnem vozičku in ima eno samo nedrsečo stopnico ter vrata, ki se odprejo do 90 °. To znatno zmanjša utrujenost posadke zaradi vstopa in izstopa iz kabine več kot 100 -krat na krog.

Nizek položaj kabine voznikom zagotavlja odličen neposreden vid, kar vodi do optimalne zaščite ranljivih udeležencev v prometu. Za večjo vidljivost Renault Trucks priporoča dodatna stranska okna, nameščena na zadnji strani kabine, ki so na voljo kot dodatna oprema.

Prostorna kabina tega električnega tovornjaka lahko sprejme voznika in do tri dodatne člane posadke. Njegova opcijska ravna tla omogočajo svobodo gibanja v vozilu in vkrcanje/izstop na levi in ​​desni strani.

Renault Trucks D Wide Z.E. je bil razvit v tesnem sodelovanju z nadgraditeljem Estepe. LEC je na voljo v različici 6x2 s krmiljeno zadnjo osjo in je dostopen za naročanje po vsej Evropi. Ker je vozlilo popolnoma električno, ne oddaja izpušnih plinov in je odobreno za uporabo v mestnih območjih z omejitvami prometa.