Share

Sporočila za javnost

RENAULT TRUCKS T, C, K EVOLUTION: TURŠKI IGRALEC ZMAGAL NA MEDNARODNEM NATEČAJU V EURO TRUCKS SIMULATOR 2!

1

Na prireditvi v živo, ki je bila v četrtek 8. julija na računu Twitch programske opreme SCS, izdajatelja igre Euro Trucks Simulator 2, je Renault Trucks razglasil zmagovalca mednarodnega natečaja za oblikovanje, ki se je začel letošnjega maja. Na tekmovanju je zmagal 18-letni turški študent Enes Bolat.

Z več kot 2200 urami dosedanjega igranja je 18-letni Enes Bolat strasten igralec Euro Trucks Simulator 2. Vendar pa mladi turški študent ne namerava postati voznik tovornjaka, temveč si želi kariere v IT smeri. Enes Bolat je ustvaril svoj dizajn z uporabo programske opreme za obdelavo slik. "Pri izdelavi tega dizajna me je navdihnil svet reli avtomobilov. Ustvaril sem predlogo z namensko programsko opremo, nato sem jo modeliral in prenesel v igro," je pojasnil mladenič, ki je dva tedna načrtoval svoj Renault Trucks T High v 3D.

Pri svojem oblikovanju je Enes Bolat uporabil tri glavne barve, rdečo, črno in različne odtenke sive. Oblikovanje žarometov je poudaril z dodajanjem rdečih črt.

V poklon reli avtomobilom, kabino obkroži karirast vzorec, logotip znamke pa se ponaša na prednjem delu tovornjaka. Ob straneh niz črnih črt doda učinek hitrosti in daje vozilu vitek videz. Prvonagrajen dizajn oziroma tovornjak je dobil ime "Renault Trucks Diamond Evolution".

"Seveda sem poznal Renault Trucks iz Euro Trucks Simulator 2, toda po uvedbi novih modelov v igri se je moje zanimanje za znamko še povečalo," je nadaljeval Enes Bolat. "Estetika T in T High Evolution mi je bila takoj všeč, še posebej nova zasnova žarometov. Govor direktorja oblikovanja Renault Trucks me je motiviral za sodelovanje." Mladi študent pa si ni predstavljal, da bo osvojil prvo mesto. "Neverjetno je zmagati na mednarodnem tekmovanju v tej igri, v kateri že vrsto let uživam, in uradno vključiti svoj dizajn v samo igro."

Včeraj zvečer je Enes Bolat med dogodkom, ki sta ga na računu Twitch organizirala Renault Trucks in SCS Software, z veseljem lahko videl svoj dizajn na pravem Renault Trucks T High.

Ob tej priložnosti iskreno in ponosno čestitamo tudi Slovencu Rajku Junkarju, ki se je s svojim dizajnom novega Renault Trucks T High uvrstil med prve tri! Več o Rajku in njegovi zgodbi bomo objavili v naslednjih dneh.