Novice

10 Renault Trucks T Oleo100 za Transcal

Renault Trucks et Oleo100

10 Renault Trucks T Oleo100 za Transcal

30. marca 2021 je v podjetju Renault Trucks de Blainville-sur-Orne v Calvadosu normanski prevoznik Transcal prejel ključe 10 tovornjakov Renault Trucks T 480 ch s homologacijo B100. Ta vozila vozijo na Oleo100, 100-odstotno francoskem ogljikovodiku, ki za 60 odstotkov zmanjša emisije toplogrednih plinov. Dan, posvečen okolju, pa tudi Normandiji. Tu se proizvajajo kabine francoskega proizvajalca, kot je Oleo100. In tu imata sedež družbi Transcal in Codica, lokalna pooblaščena distributerja Renault Trucks.

Christophe Martin, generalni direktor Renault Trucks France, je v torek, 30. marca, Loïcu Guesnetu, direktorju normanske družbe Transcal, predal ključe 10 Renault Trucks T 480 KM, odobrenih za B100. Ti tovornjaki, opremljeni z možnostjo B100, se vozijo z Oleo100, 100-odstotnim francoskim ogljikovim monoksidom, ki ga distribuira družba Saipol (Groupe Avril).

Christophe Martin, directeur général de Renault Trucks France et Loïc Guesnet, dirigeant de l’entreprise Transcal.

« Če stranka, kot je Transcal, ki je 35 let zvesta naši blagovni znamki, izbere, da 100 % letne obnove svoje flote izvede z vozili, ki prevažajo B100, je to jasen signal zaupanja v to energijo, ki nadomešča gazol," je prepričan M. Martin.

Lokalni pooblaščeni distributer Renault Trucks se je lahko odzval na zahteve prevoznika s ponudbo skupne ponudbe Renault Trucks & Oleo100, ki omogoča prehod na B100 brez dodatnih stroškov v primerjavi z dizelskim gorivom: "Vem, da ima Loïc Guesnet resnično skrb za okolje" je poudaril Rodolphe Germin, predsednik Codice. "S projektom Oleo100 lahko ponudimo 100-odstotno obnovljivo energijo z zelo majhnimi operativnimi omejitvami v obliki drugih vrst energije", je zagotovil M. Germin.

V podjetju Transcal bo zato brez dodatnih stroškov nameščena 50 m3 velika kad, namenjena uporabi olja 100 in francoski proizvodnji, ki jo bo podjetje Saipol vzdrževalo ves čas trajanja pogodbe o odobritvi.

S pridobitvijo teh 10 novih kamionov je družba Transcal izvedla dodaten korak v energetskem prehodu, ki ga je začela izvajati. Že nekaj let usposablja svoje voznike za ekološko vožnjo in je podpisnica listine o CO2. Zdaj bo po zaslugi Oleo100, rastlinskega goriva z avtonomijo in stroški, podobnimi dizelskemu, Transcal lahko svoje emisije toplogrednih plinov zmanjšal za 60%.

Loïc Guesnet: "Vsak voznik pri Transcalu ima svoj tovornjak, kar je pomembno. Za vsakega želim udobje in vrhunsko ponudbo. Od zdaj naprej bodo nekateri imeli zagotovljeno energijo, proizvedeno v rezervoarju svojih francoskih tovornjakov tukaj, v Normandiji."

Ključi so bili predani po obisku tovarne Renault Trucks v mestu Blainville-sur-Orne v Calvadosu, ki jo je vodil njen direktor Christophe Loyer. "Stranke vedno z velikim veseljem pozdravljamo na naši proizvodni lokaciji. Imeli bomo priložnost pregledati Transcalove tovornjake, ki delujejo na biogorivo, saj prav oni prevažajo kabine, ki jih izdelujemo, do tovarne Renault Trucks v Bourg-en- Bresse" je pojasnil.

Christophe Martin, directeur général de Renault Trucks France et Loïc Guesnet, dirigeant de Transcal.

 

Izročitev ključev je imela prav poseben pridih. Resnično imajo podjetje Transcal, Codica in Renault Trucks dolgo skupno zgodovino. Yves Guesnet, ustanovitelj in oče aktualnega direktorja, je začel v začetku 80. let delati v podjetju Codica, lokalnem distributerju Renault Trucks. Nato je leta 1985 ustanovil družbo Transports Transcal s floto, ki je bila v celoti sestavljena iz tovornjakov diamantne znamke, zvestoba se ohranja še danes.

Set canonical URL
Off